Ege Koop: İhale şartnamesi yeniden düzenlensin

Güncelleme Tarihi:

Ege Koop: İhale şartnamesi yeniden düzenlensin
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2017 10:51

Ege Koop: İhale şartnamesi yeniden düzenlensin

Haberin Devamı

İZMİR Büyükşehir Belediyesinin uyguladığı uzlaşmalı dönüşüm modelini yıllardır önerdiklerini vurgulayan Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, ancak ihale şartnamesinin kooperatiflere uygun hale getirilmesini istedi. Aslan, müteahhitlere de "Bu fırsat iyi değerlendirilmeli. Gelin güçbirliği yapalım. İhaleye girelim. Modern kentsel dönüşümün destanını yazalım" çağrısını yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, inşaat sektörünün önde gelen isimlerine, 21 Aralık'ta yapım ihalesine çıkılacak Uzundere 2. Etap ve Ege Mahallesi 1. Etap ile Meclis'ten ihale yetkisi alınan Örnekköy kentsel dönüşüm projelerini tanıtmış ve İzmirli müteahhitlere "Biz vatandaşlarımıza uzlaşarak, kentimizin dokusuna uygun bir model oluşturduk. Siz de birleşerek ihalelere girin, hem riski hem de kazancı paylaşın" çağrısı yapmıştı. "İzmirli müteahhitler Büyükşehir Belediyesi'nin sunduğu bu imkandan yararlanmak istiyorsa biz her zaman işbirliğine ve güç birliğine hazırız" diyen Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, belediyenin benimsediği dönüşüm modeline tam desteğini yinelerken, ihale şartnamesinde kooperatiflerin katılımı noktasında kısıtlayıcı hükümler bulunduğuna dikkat çekti. Aslan, ihale şartnamesinin, özellikle teminat mektubu gibi kısımlarının kooperatifler için yeniden düzenlenmesini istedi.

ELİMİZİ DEĞİL GÖVDEMİZİ KOYMAYA HAZIRIZ

Kentsel dönüşümün bazı müteahhitlerin yık-yap, yap-sat ve çantacıların rantı haline dönüştüğünü öne süren Aslan, Ege- Koop olarak bu projeye ellerini değil gövdelerini koymaya hazır olduklarını belirtirken, cesur müteahhitler aradığını söyledi. Müteahhitlere, "Bu fırsat iyi değerlendirilmeli. Gelin güçbirliği yapalım. İhaleye birlikte girelim. Modern kentsel dönüşümün destanını yazalım"çağrısı yapan Aslan, "Sonra, İzmir dışındaki firmalar gelip işi alınca 'dönüşümü neden İzmirli firmalar yapmıyor' diye kimse feryat etmesin" diye konuştu.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!