Ege İlleri, Ankara’da Buluşuyor

Güncelleme Tarihi:

Ege İlleri, Ankara’da Buluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2015 21:39

EGE İLLERİ ANKARA'DA BULUŞACAK

Bu yıl 8’incisi düzenlenecek olan olan ’Ege İlleri Türkiye Tanıtım Günleri’ etkinliği, 12 Kasım’da Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) gerçekleştirilecek.
Bu yıl Uşak’ın ev sahipliği yaptığı etkinlik Afyonkarahisar, Aydın, Denizli, İzmir, Kütahya, Manisa ve Muğla’da faaliyet gösteren dernek ve vakıfların öncülüğünde düzenleniyor.
4 gün sürecek olan etkinliklerde Ege’nin eşsiz doğası, turizmi, sanatı, sosyal ve kültürel hayatı, ticareti ve sanayisi tanıtılacak.
Kültür Merkezi’nin içerisine kurulacak stantlarda bölgenin, valilikleri, il ve ilçe belediyeleri, kaymakamlıkları, ticaret ve sanayi odaları, borsalar, yöresel el sanatları, üreticileri, basın kuruluşları, kültür ve sanat insanları, doğa sporları kulüpleri yöre kültürünü sergileyip Ege’nin güzelliklerini ziyaretçilerle paylaşacak.
Kütahya çinileri,tarihi ve kültürel değerleri, Denizli Buldan dokumaları, Uşak kilim ve battaniyeleri, ahşap ve deri ürünleri, Dünya’nın en büyük 2. Kanyonu ( Ulubey Kanyonları) meraklıları ile buluşacak. Zengin bir tarihi geçmişe ve kültürel miras varlığına sahip Ege Efes, Didim, Karun Hazineleri, Afrodisias, Bergama, Miletos, Priene, Aigai antik kentleri, doğa harikası sahilleri, Fethiye, Bodrum, Marmaris, Didim, Kuşadası, Çeşme ve Bodrum Yat Limanları ziyaretçileri büyüleyecek. Dünyadaki en güzel karstik birikim şekli olan Travertenler Pamukkale’de etkinliklerde yerini alacak.
Zeybek halk oyunları gösterileri, Ege Türküleri, Şiir dinletileri, Sergiler ziyaretçilere keyifli saatler geçirtmesinin yanı sıra Ege bölgesinin yöresel yiyecekleri, Zeytin, zeytinyağı ,incir, üzüm, pekmez, tarhana, deve sucuğu, lokum, mesir macunu, leblebi, kaymak, İzmir tulumu, turunç reçelleri en tazesi en doğalı ile tezgahlarda yerini alacak.
Yöresel mutfaklar çadırında ise Ege mutfağının eşsiz lezzetleri Anzak köftesi, Balık çeşitleri, Aydın’ın çöp şişi, Emet kebabı, İzmir köfte, Uşak tarhanası, Haşhaşpare ziyaretçilerin damaklarında unutulmaz tatlar bırakmak için yerini alacak.
Etkinliğin açılış 12 Kasım Saat 12.00’de yapılacak, 4 gün boyunca Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak. (EFE)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!