Ege Denizi'nde yasadışı geçişler

Güncelleme Tarihi:

Ege Denizinde yasadışı geçişler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2016 12:23

- İzmir Valisi Toprak:- "Yasa dışı geçişler sorununun büyüklüğü karşısında ilave tedbirler geliştirilmesi zorunlu, biz de bunu yapıyoruz"

Haberin Devamı

İZMİR (AA) - İzmir Valisi Mustafa Toprak, "Yasa dışı geçişler sorununun büyüklüğü karşısında ilave tedbirler geliştirilmesi zorunlu, biz de bunu yapıyoruz" dedi.

İzmir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Toprak'ın Dikili'de güvenlik birimleriyle bir toplantı yaptığı belirtildi. Yasa dışı göçün önlenmesi konusunun ayrıntılı bir şekilde görüşüldüğünün kaydedildiği açıklamada, yasa dışı geçişlerinin engellenme çalışmalarının aralıksız sürdüğü ifade edildi.

Açıklamada, Toprak'ın "Deniz çıkışı olan her bir ilçe olmak üzere Dikili’de de yasa dışı geçişlerin engellenmesi için tedbirlerin imkan ve kabiliyetin en üst noktasına çıkarmış durumdayız. Önemli ölçüde göçmen çıkışının engellenmesiyle insan kaçakçılığı organizatörleri de yakalanarak adli mercilere teslim ediliyor. Ancak sorunun büyüklüğü karşısında ilave tedbirler geliştirilmesi zorunlu, biz de bunu yapıyoruz" sözlerine yer verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!