Ege ayakta

Güncelleme Tarihi:

Ege ayakta
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2013 00:00

Haberin Devamı

AYDIN

Direnişe destek

Ege ayakta

Cem ULUCAN - Latif SANSÜR / AYDIN, (DHA)

AYDIN’nda sosyal paylaşım siteleri üzerinden örgütlenen yaklaşık 500 kişi, önceki gün saat 23.30 sıralarında Sevgi Yolu’nda toplandı. Adnan Menderes Bulvarı’ndan yürüyüşe geçen grubun sayısı kısa sürede bini buldu. Polis yoğun güvenlik önlemi alırken, gruba herhangi bir müdahalede bulunmadı. Gruba Aydın Belediye Başkanı CHP’li Özlem Çerçioğlu, CHP İl Başkanı Barkan Kalınomuz, Merkez İlçe Başkanı Barış Altıntaş ve MHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Serap Cambazoğlu ön sırada yer alarak destek verdi.
15 kişi serbest
Eylem dün de sürdü, bir grup CHP’li Sulu Park önünde bir araya geldi. Üniversite Komisyonu Başkanı Alkan Okanlar, “Gezi Parkı’nda yakılan direniş ateşini ve o kutsal direnişi Aydınlılar olarak destekliyoruz” diye konuştu. Konuşmanın ardından çeşitli sloganlar atan grup, olaysız bir şekilde dağıldı.
Kuşadası’nda önceki akşam Taksim eylemcilerine destek verenlere polis müdahale etti. Gözaltına alınan 15 kişi serbest bırakılırken, dün öğlen yaklaşık 200 kişi polisin tavrını ve hükümeti protesto etti. Yüzünde gaz maskesi olan bir eylemciye yeşil biber ile müdahale eden tiyatrocular büyük alkış aldı.

MANİSA

Haberin Devamı

Taraflar gerildi

Ege ayakta

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, (DHA)

MANİSA’da bir grup Manolya Meydanı’nda toplandı. Polis ekipleri meydanın etrafında geniş güvenlik önlemleri aldı. Hükümet aleyhine sloganlar atan yaklaşık 200 kişilik grup, Cumhuriyet Meydanı’na yürümek istedi. Grubun polisin müdahalesiyle karşılaşması sonucu kısa süreli arbede yaşandı. Daha sonra grup, Cumhuriyet Meydanı’na doğru “Her yer Taksim her yer direniş”, “Hükümet istifa” sloganları eşliğinde yürüdü. Meydanda bir kez daha toplanan grup İstiklal Marşı’nı okudu. Daha sonra tekrar yürüyüşe geçen grup, Manolya Meydanı’nda toplanarak protestolarını sürdürdü.

MUĞLA

Haberin Devamı

Savaş alanı gibi

Ege ayakta

Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)

SOSYAL paylaşım sitelerinden örgütlenen yaklaşık 5 bin kişi, Sınırsızlık Meydanı’nda bir araya geldi. Eylemciler, mum yakıp sloganlar attı. Gruptakiler oturma eyleminin ardından AK Parti Muğla İl Merkezi’ne yürüyüşe geçti. Polis ekipleri, uyarılara rağmen dağılmayan eylemcilere tazyikli su ve biber gazı sıkarak müdahale etti. Ara sokaklara kaçan gruptakiler, Kötekli Mahallesi’nden gelen öğrencilerle birleşerek Muğla-Marmaris yolunu kapattı. Eylemciler, polise taş, sopa, cam, bira şişesi attı. Devrilip ateşe verilen çöp konteynerleri ve çevreden toplanan eşyalarla barikatlar oluşturuldu. Dört saat boyunca burada protestolarını sürdüren kalabalık, polisin yoğun müdahalesi üzerine ormanlık alana kaçtı. Polis de grubun arkasından alana girdi ve burada yaklaşık 40 kişiyi gözaltına aldı.

NAZİLLİ

Haberin Devamı

Uyumayın uyanın

Ege ayakta

Murat GÜRKAN / NAZİLLİ, (DHA)

NAZİLLİ’de yaklaşık 750 kişi, “diren gezipark” ve “TC” yazılı pankart açarak Başbakan Erdoğan ve AK Parti aleyhine slogan attı. Bir grup kapalı dükkan kepenklerini yumruklayarak tekmeledi, “uyuma Nazilli” diye bağırdı. AK Parti’ye yürümek isteyen bir grubu da CHP İlçe Başkanı Cavit Yenipazarlı ikna etti. Halay çekerek türkü söyleyen öğrenciler, eylemin ardından olaysız dağıldı. Polis eylem süresince geniş önlem aldı.

MİLAS

Cumhuriyet Kadınları

Ege ayakta

Oktay ÇAYIRLI / MİLAS, (DHA)

CUMHURİYET Kadınları Derneği’nin (CKD), Milas’taki şubeler toplantısında Taksim’deki Gezi Pparkı direnişçilerine destek verildi. CKD Genel Başkanı Şenal Sarıhan, “Halk ayağa kalkacak, halk direnecek, halk hatta önünde bir önderlik olmadan ‘yeter artık’ diyecek, sokaklara dökülecek. Böyle bir günü yaşıyoruz” dedi. Toplantıya katılanlar öğle arasında Milas Atatürk Meydanı’na giderek Gezi Parkı için kısa süreli bir eylem yaptı.

DENİZLİ

Haberin Devamı

Renkli eylem

Ege ayakta

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

DENİZLİ Delikliçınar Meydanı’nda önceki akşam toplanan grup, Candoğan Parkı’na yürüdü. Eylemciler, sabaha kadar Taksim’de yaşanan olayları protesto etti. Toplanan grup üyeleri sık sık, “Her yer Gezi, her yer direniş” sloganı attı. Polis ekiplerinin güvenlik önlemleri aldığı eylemde, grup üyeleri Taksim’de yaşanan olayları mum yakarak ve bir süre oturarak protesto etti. Ardından grup, üyeleri söyledikleri şarkılar eşliğinde halay çekip Harmandalı oynadı. Eylem saat 05.00 sıralarında sona erdi.

MARMARİS

Geleceğine sahip çık

Ege ayakta

Haberin Devamı

Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS, (DHA)

MARMARİS’te sosyal paylaşım sitelerinde sözleşip Gezi Parkı protestolarına destek amacıyla yaklaşık 500 kişi 19 Mayıs Gençlik Meydanı’nda toplandı. Topluluk arasında BJK Çarşı grubu, yerel sanatçılar, gönüllü çevreciler ve öğrencilerin de bulunduğu görüldü. Müjdat Gezen Kültür ve Sanat Merkezi öğrencilerinin “geleceğine sahip çık”, “diren Gezi Park”, “hükümet yıkılsın yerine AVM yapılsın” dövizleri taşıdığı görüldü. Topluluk 10. Yıl Marşı’nın okudu. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı eylemde Marmaris Gönüllü Çevreciler Derneği Başkanı Filiz Ersan, cadde ve meydandan geçen vatandaşlardan yıkımın durdurulması için imza topladı.

AYVALIK

Gençlerin ilgisi

Ege ayakta

Tuncel YILMAZ / AYVALIK, (DHA)

AYVALIK Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk anıtının önünde dün saat 14.00 sıralarında toplanan gençlere vatandaşlar da destek verince, sayı 200’ü buldu. Türk bayrakları ve pankartlar taşıyan gençler, Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı’nı okudu. 10. Yıl Marşı ve Gençlik Marşı’nı okuyan grup, çeşitli sloganlar attı, daha sonra olaysız dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!