Efsaneler Kupası Galatasaray'ın

Güncelleme Tarihi:

Efsaneler Kupası Galatasarayın
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2016 13:02

Efsaneler Kupası Galatasaray'ın

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - TÜRK-Alman dostluğunu pekiştirmek adına Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Alman Konsolosluğu'nun işbirliği ile düzenlenen 2.Efsaneler Kupası tamamlandı. Final maçında geçen yılın şampiyonu Hannover 96'yı 2-1 mağlup eden Galatasaray, kupanın sahibi oldu.

Bu yıl ikincisi düzenlenen, Türk- Alman dostluğunun en güzel örneklerinin sergilendiği Efsaneler Kupası birbirinden çekişmeli mücadelelere sahne oldu. Antalya Büyükşehir Belediyespor, FC Adler Konsolosluk Takımı, Galatasaray, Hannover 96, Galatasaray Lisesi ve Türk - Alman Karma Takımlarının mücadele ettiği turnuvada, Ümit Davala, Bülent Korkmaz, Orkun Usak, Deniz Barış, Fabian Ernst, Carsten Linke, Thomas Brdaric, Savaş Koç, Cihan Haspolatlı, Mustafa Kocabey, gibi dönemin yıldız futbolcuları sahaya çıktı. Konyaaltı Atatürk Stadı'nda oynanan grup maçlarının ardından finalde karşı karşıya gelen Galatasaray ve Hannover 96 karşılaşmasında gülen taraf sarı kırmızılılar oldu. Antalya'yı temsil eden Büyükşehir Belediyespor ise FC Adler'i penaltı vuruşlarında mağlup ederek turnuvayı üçüncü olarak tamamladı.

DOSTLUK KAZANDI

Türk - Alman dostluğunun Antalya'da bir kez daha pekiştiği Efsaneler Kupası'nı değerlendiren Ümit Davala, “Ben Almanya'da doğup, büyüdüm. Türk - Alman dostluğunu çok iyi bilen biriyim. Almanya'da da pek çok Türk yaşıyor. Almanlarla her zaman iyi geçinmişizdir, her zaman bir dostluğumuz olmuştur, bu dostluk da bugün aynı şekilde devam etmektedir. Emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum çok güzel bir turnuva oldu. İnşallah önümüzdeki senelerde de bu şekilde devam eder" dedi.

Galatasaray'ın uzun yıllar kaptanlığını yapmış bir diğer efsane isim Bülent Korkmaz ise “Burada her şey çok güzel herkes eğlenerek oynuyor. Turnuvanın amacı tabii ki Türk - Alman dostluğunu pekiştirmek. Bu tür organizasyonlar, bizim onları, onların bizi tanımasına katkı sağlıyor. Çok keyifli bir turnuva oldu" diye konuştu.

Türk - Alman dostluğunun yeşil sahaya yansıdığı ve güzel görüntülerin kaydedildiği 2.Efsaneler Kupası'nda geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da dostluk kazandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!