Efsane kürekçi Savage İstanbul'a geliyor

Güncelleme Tarihi:

Efsane kürekçi Savage İstanbula geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2010 14:21

103 günde Atlas Okyanusu'nu, yaklaşık 2 yılda da Pasifik Okyanusu'nu kürek çekerek geçen ilk ve tek kadın sporcu olan Roz Savage İstanbul'a gelecek.

Haberin Devamı

"FISA Deniz Küreği Dünya Şampiyonası 2010", Türkiye Kürek Federasyonu tarafından, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor A.Ş. ana sponsorluğunda 22 - 24 Ekim tarihleri arasında Caddebostan'da gerçekleştirilecek. 40'ın üzerinde takımın, bine yakın sporcunun ve yöneticinin katılması beklenen şampiyona, bu spor dalında Türkiye'de düzenlenen ilk dünya şampiyonası olacak.

2006 yılında 103 gün süren macerasında kürek çekerek Atlas Okyanusu'nu, 2008 yılında başlayan ve yaklaşık 2 yıl süre sonunda da Pasifik Okyanus'unu tek başına geçen ilk ve tek kadın sporcu olan Roz Savage, "FISA Deniz Küreği Dünya Şampiyonası 2010"un yan etkinlikleri kapsamında sıra dışı hikayesini anlatmak için İstanbul'a gelecek. "Rowing The Atlantic" kitabının da yazarı olan Savage, 21 ve 22 Ekim'de Caddebostan Irmak Okulları Yerleşkesi'nde sıra dışı hikayesini, onu hedefe taşıyan ilke ve değerlerini anlatacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!