Atari efsanesi geri dönüyor!

Güncelleme Tarihi:

Atari efsanesi geri dönüyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2017 00:36

Şirketin CEO'su Frederic Chesnais'e göre, Atari yeni bir konsol üzerinde çalışıyor. Atari 2600'ün modern hâli olacak yeni konsolun adı henüz belli değil.

Haberin Devamı

Kısa bir röportajda konuşan Chesnais, "Donanım işine geri döndük" dedi. Atari'nin Nintendo'nun açtığı yolda ilerleyerek bir minyatür konsol hazırlayacağı tahmin ediliyor.

80'lerin efsane oyun konsolu üreticisi, HDTV destekli bir Atari 2600 hazırlayabilir. Şirketin yeni konsolu Atari 5200, Atari 7800, Atari Jaguar oyunlarını da desteklerse gerçek bir 80'ler nostaljisi yaşatabilir. Ancak Nintendo'nun NES Classic'te yaptığına benzer bir yol izlerse, Atari 2600 tutarsa, diğer konsolların da minyatürleri ayrı olarak satışa çıkabilir.

Chesnais, konsolun PC'lerdeki bir teknolojiyi baz alacağını söyledi. Microsoft ve Sony de Xbox One ve PlayStation 4 için benzer bir yol izlemişti. Bunun sebebi de, geliştiricilerin oyunları, hâlihazırda alışık oldukları şekilde, PC üzerinde hazırlayabilmesini sağlamaktı. Böylece hazırlanan oyunlar da kolayca tüm platformlara uyumlu hâle getirilerek, geliştiricilere daha çok satış ve kazanç müjdesi veriyor.

Haberin Devamı

EN SON 1983'TE YAPMIŞTI

Atari'nin son oyun konsolu 1983'te çıkan Jaguar oldu. O zamanki rakibi Sega Genesis ve Super Nintendo'nun 16 bit, disk kullanan 3DO'nun ise 32 bit konsolunu 64 bitlik bu konsolla geride bırakmayı hedeflemişti. Ancak konsol, aslında iki adet 32 bit işlemci taşıyordu. Bu da oyun geliştiricilerin işini karmaşık hâle getirmişti. Bu sebeple, sonuçları da hayal kırıklığı yaratmıştı.

Daha sonra Nintendo da dahil, tüm oyun endüstrisi disk kullanmaya başladığında, Atari, Jaguar'ı Sega'nın Genesis için ürettiği disk sürücüsüne benzer bir ek cihazla geliştirmek istedi. Bu cihaz, Jaguar'ın kartuş yuvasına takılıyor ve disk okuyabilyordu.

ONU DİSKLER VE PLAYSTATION BİTİRDİ

Tam da o sırada Sony ilk PlayStation'ı tanıttı ve Sega Saturn piyasaya çıktı. Jaguar için 67 adet oyun tanıtmış olan Atari ise havlu atarak, ringi rakiplerine bıraktı ve oyundan çekildi.

Atari'nin oyun dünyasındaki gitgelli varlığı 2013'te iflas koruma kapsamına girdiğinde, neredeyse tamamen son buluyordu. Ancak şirket, yüzde 25 hissesini alan Chesnasis tarafından kurtarıldı. Chesnais, Atari adını şanına yaraşır bir yere taşımaya niyetli.

Haberin Devamı

Bu olay üzerinden yıllar geçti ve Atari, Android ve iOS oyunlarından ve marka lisansından gelir elde edebiliyor. PC bazlı bir konsol yaratma fikrini ise kimse beklemiyordu. Şirket tasarım üzerinde çalıştığını ve daha fazla detayı ileri bir tarihte vereceğini açıkladı.

Atari efsanesi geri dönüyor

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Atari efsanesi geri dönüyor


SON 24 SAATTE NELER OLDU?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!