Penaltıcı olmayı Lefter’e borçluyum

Güncelleme Tarihi:

Penaltıcı olmayı Lefter’e borçluyum
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2015 21:59

Futbolculuk kariyeri boyunca kullandığı 501 penaltıdan 500’nü gol yaparak ‘Penaltıcılar kralı’ unvanını alan Kostas Kasapoğlu, genç futbolculara Hürriyet aracılığıyla penaltıyı gol yapmanın altın kurallarını aktardı. “Topa sert vurun ve kararlı olun. Atacağınız köşeyi belirleyin ve asla bu karardan dönmeyin” diyen Kasapoğlu “Fikir değiştiren penaltıyı kaçırır” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin gelmiş geçmiş en büyük futbolcusu olarak gösterdiği Lefter’e penaltı kaçırtan Kasapoğlu “Lefter’i o kadar iyi tanıyordum ki. Bize penaltı atarken kalecimiz Yılmaz’a atacağı köşeyi söyledim o da uçup kurtardı. Benim söylediğimi anlayınca okkalı bir küfür salladı, akşam vapurla adaya dönerken de canıma okudu” dedi.

Genç takımlar dahil tüm futbolculuk kariyeri boyunca kullandığı 501 penaltının 500’nü gole çeviren efsane futbolcu Kostas Kasapoğlu, eski takımının davetlisi olarak geldiği İstanbul’da rahatsızlanarak hastaneye yatırıldı. Hasta yatağında üzerinde 21 yıl giydiği İstanbulspor formasıyla Hürriyet’e konuşan Kasapoğlu kaçırdığı tek penaltıyı şöyle anlattı:
Beşiktaş maçıydı. Hakem penaltı verince hemen topun başına geçtim. O zamanlar şimdiki gibi şahane kramponlar yoktu, tabana çiviyle çakılan mantar kramponlar kullanıyorduk. Topa koşarken kramponlarım toprağa sürtündü ve istediğim vuruşu yapamadım. Buna rağmen kaleci Varol’u ters köşeye yatırmayı başarmıştım. Stadyum’dan çıt çıkmıyordu. Varol ters köşede yerde yatıyor topta ayağım yere sürtüp yavaş vurabilmem yüzünden tıngır-mıngır boş köşeden filelere doğru gidiyordu. Ancak herkesin bakışları arasında top maalesef yandan direği yalayarak dışarı çıktı. Böylece ilk penaltımı kaçırmış oldum” dedi.

Haberin Devamı



İYİ PENALTI ATMANIN ALTIN KURALLARI

İyi penaltı atmak isteyen bir futbolcuya öğütler veren 79 yaşındaki Kasapoğlu “Penaltının iki ana kuralı topa sert vurmak ve topu atacağın köşeyi önceden belirleyip asla bu karardan dönmemektir. Topun başına geçen futbolcu atacağı köşeyi her hangi bir nedenle değiştirirse büyük bir ihtimalle penaltıyı kaçırır. Bu nedenle bu sorumluluğu alan futbolcu, kulaklarını tüm dış etkenlere kapatmalı seçtiği köşeye topu sert bir şekilde yollamalıdır. Ben yıllarca böyle yaptım ve biri hariç her vurduğum gol oldu” dedi.

Penaltıcı olmayı Lefter’e borçluyum



EN BÜYÜK FUTBOLCU LEFTER’DİR

Türk futboluna gelmiş geçmiş en büyük futbolcunun tartışmasız Lefter Küçükandonyadis olduğunu belirten Kasapoğlu “Lefter her türlü meziyete sahip müthiş bir oyuncuydu. İyi penaltıcı olmayı da Lefter’le Büyükada’da yaptığım antrenmanlara borçluyum. Çocuk yaşta yaptığımız antrenmanlarda topu hep aynı noktaya atabilmek için her gün saatlerce çalışırdık. Yaklaşık 10 yıl İstanbulspor’da birlikte oynadığım Cemil Turan’da çok büyük bir futbolcudur” dedi.


LEFTTER’E PENALTI KAÇIRTTIRDIM

Lefter’in en yakın arkadaşlarından biri olduğunu belirten Kasapoğlu “Bir maçta Fenerbahçe formasıyla bize penaltı atacaktı. Topun başına geçtiğinde sağ tarafa atacağından emindim. Lefter’in arkasından kalecimiz Arap Yılmaz’a ‘Sağ tarafa atacaktır’ diye işaret ettim. Lefter’de topu tahmin ettiğim gibi sağa vurdu. Kalecimiz Yılmaz benim işaretim nedeniyle Lefter daha topa dokunduğu an Lefter’in sağ, kendi sol tarafına uçtu ve penaltıyı kurtardı. Lefter, üzüntüyle başını ellerinin arasına alıp arkasına döndüğünde beni gülerken gördü ve okkalı bir küfür salladı. Maçtan sonra Büyükada’ya dönerken vapurda da adada da 2 gün boyunca benim canıma okudu”

Haberin Devamı

Penaltıcı olmayı Lefter’e borçluyum


DÜNYAYA YİNE GELSEM İSTANBULSPOR’DA OYNAMAK İSTERDİM

Yıldız olduğu dönemde gelen tüm transfer tekliflerini elinin tersiyle çeviren ve sarı-siyah renkleri hiç terk etmeyen Kasapoğlu “Çocukken Beşiktaşlıydım. Ancak Taksim’den İstanbulspor’a transfer olduktan sonra kendimi bu camianın bir parçası olarak gördüm. Aralıksız 21 yıl bu formayı giydim. Dünyaya yeniden gelsem yine İstanbulspor’da oynamak isterim. Bizden sonra çok büyük bir yıkım yaşayan İstanbulspor halen hakketmediği bir yerde ancak bugünlerde yeniden bir toparlanma içindeler. İstanbulspor’un eski güzel günlerine en kısa zamanda döneceğine inanıyorum” dedi.


G.SARAY’A 30 METREDEN ATTIĞIM GOLÜ UNUTAMAM

Attığım gollerin hepsinin kendisinde ayrı bir yeri olduğunu belirten Kaspoğlu “Ancak Ali Sami Yen stadyumunda Galatasaray’a 30 metreden, frikikten attığım golü hiç unutamam. Frikikleri her zaman Yıldırım kullanırdı. Topun başına yine o geçti. Yıldırım gerilip topa vurmaya hazırlanırken, ben sinsice topa doğru yaklaştım ve Yıldırım’ın önünden tüm gücümle topa vurdum. Meşin yuvarlak tam 90’a gitti ve gol oldu. Biz de maçı bu golle 1-0 kazandık. Ertesi hafta Beşiktaş’ı bir sonraki hafta da Fenerbahçe’yi yenip ligi 3’ncü olarak tamamladık”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!