EFPM'den İstanbul'un 2020 adaylığına destek

Güncelleme Tarihi:

EFPMden İstanbulun 2020 adaylığına destek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2013 13:47

Avrupa Fair Play Birliği'nin (EFPM), olimpiyat oyunları adaylığına destek olmak için düzenlediği toplantı yarın İstanbul'da başlayacak.

Avrupa Fair Play Birliği'nin (EFPM), İstanbul'un 2020 Olimpiyat Oyunları ve Paralimpik Oyunları'na adaylığına destek olmak için Türkiye'de yapmayı kararlaştırdığı kongresi, yarın İstanbul'da başlayacak. Birliğin ilk kongresine 1995 yılında ev sahipliği yapan İstanbul, olimpiyat adaylığıyla ilgili bu önemli süreçte 18 yıl sonra kapılarını yeniden bu büyük organizasyona açacak.

Kongrenin olimpiyat adaylık sürecinde İstanbul'da yapılıyor olmasının önemli olduğunu belirten Dünya Fair Play Konseyi Üyesi ve EFPM Başkan Yardımcısı Erdoğan Arıpınar, organizasyonla ilgili AA muhabirinin sorularını yanıtladı. EFPM Yönetim Kurulu'nun olimpiyat adaylığına destek olmak için kongreyi İstanbul'da düzenleme kararı aldığını ifade eden Arıpınar, açılış töreni, düzenlenecek seminerler ve son bölümdeki yönetim kurulu toplantısıyla beraber verilecek mesajların önemli olduğunu kaydetti. Yurt dışından ve Türkiye'den konunun uzmanı önemli isimlerin konuşmacı olacağı kongrede, birliğe üye 40 ülkenin bayrağının asılı olacağını belirten Arıpınar, "Spor alanlarında centilmenlik dışı olaylar dünyanın her yerinde meydana geliyor. Bu birlik bir sivil toplum örgütüdür. İnsanları fair play'a yönlendirmek için çalışmalar yapıyor. Bu bir kamu görevidir. Her kesimin destek vermesi gerekir" diye konuştu.

"Futbol Federasyonu uzaktan bakıyor, büyük kulüpler tam ilgilenmiyor"

Erdoğan Arıpınar, Türkiye'de özellikle futbol sahalarında yaşanan fair play dışı olaylara rağmen, Türkiye Futbol Federasyonu'nun, yaptıkları çalışmalara destek olmamasından yakındı. Büyük kulüplerin de faaliyetlerine ilgisinin az olduğunu ifade eden Arıpınar, "Büyük kulüpler tam ilgilenmiyorlar. Türkiye Futbol Federasyonu hiç ilgilenmiyor. Türkiye'deki konseye ne destek oluyor ne de elini atıyor. Uzaktan bakıyorlar" ifadelerini kullandı.

Eski FIFA kokartlı hakem Lale Orta'nın da konuşmacı olarak seminerde yer alacağını bildiren Arıpınar, "Futbol kesiminden destek gelmesini çok istiyoruz. Takımlara seminerler verelim, kulüplere anlatalım. Ama böyle bir talep gelmiyor. Yine de bir çok ülke arasında aktif olarak çalışan bir komitemiz var. Bu çalışmalarımızda Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin de büyük desteği var tabii ki" şeklinde konuştu.

"BESYO öğrencileri kongreye geliyor"

Birliğin 19'uncu kongresine büyük bir katılım beklediklerini belirten Arıpınar, Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulları'ndan (BESYO) çok sayıda öğrencinin seminerleri takip edeceğini kaydetti. Kongrenin ardından seminerleri bir kitap halinde yayımlayacaklarını bildiren Arıpınar, "Seminerlerde salonda 400'e yakın takipçi bekliyoruz. Türkiye'deki bütün antnenör, spor adamı ve sporculara özel davetler yaptık" diyerek sözlerini tamamladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!