Efkan Ala: O binalara artık asker sokmuyoruz uzaktan imha ediyoruz

Güncelleme Tarihi:

Efkan Ala: O binalara artık asker sokmuyoruz uzaktan imha ediyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2016 02:16

İçişleri Bakanı Efkan Ala, terör örgütü PKK’nın son dönemlerde yöntem değiştirerek ‘sensörlü tuzaklar’ kurduğunu anlattı. Cizre’deki bir binaya giren 6 askerin bu yöntemle şehit olduğunu ifade eden Ala, “Bu nedenle güvenlik güçleri de yöntem değiştirdi. Artık bir evin içine girip arama yapılmıyor. Sivillerin olmadığı tespit edildiği anda, uzaktan bütün yapı imha ediliyor” dedi.

Haberin Devamı

İÇİŞLERİ Bakanı Efkan Ala, önceki gün AK Parti’nin Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında brifing verdi. Basına kapalı toplantıda konuşan Bakan Efkan Ala, 12 ilçede yürütülen terörle mücadele operasyonlarını harita üstünde anlattı. Terör örgütü PKK’nın yöntem değişikliklerine karşı önlemler aldıklarını dile getiren Ala, bazı örnekler vererek şu değerlendirmelerde bulundu:

PKK’NIN ‘SENSÖRLÜ’ TUZAĞI
“Nusaybin’deki mücadelede konsept değiştirildi. Eskiden güvenlik güçleri evin içine girip tek tek temizlik harekâtı yapıyordu. Şimdi evlerin içine ve duvarlara bir mekanizma kurmuşlar, sensör kullanıyorlar. Bu işte uluslararası yardımın da olduğunu düşünüyoruz. Birisi bombaların olduğu bölüme girdiğinde, sensörler hareketle devreye giriyor ve bombalar uzaktan patlatılıyor. Aynı binada 6 şehidimizi böyle verdik.

ARAMA TARAMA YAPILMIYOR
Bu nedenle güvenlik güçleri de yöntem değiştirdi. Nusaybin’de artık bir evin içine girip arama tarama yapılmıyor. Sivillerin olmadığı tespit edildiği anda, uzaktan bütün yapı imha ediliyor. Daha tedbirli davranıyoruz. Askeri, polisi tuzağa çekmek için akla hayale gelmeyen yöntemler kullanıyorlar ama artık bu aldatmacaları önlüyoruz.”

ABD İLE FÜZE GÖRÜŞMELERİ
Toplantıda, terör örgütü IŞİD’le mücadele ve Kilis’te art arda yaşanan bombalamalarla ilgili bilgi veren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, IŞİD saldırılarına daha etkin yanıt vermek için hem koalisyon güçleriyle hem de ABD ile görüşmeler yaptıklarını anlattı. Çavuşoğlu daha önce yaptığı, “DEAŞ’ın (IŞİD) saldırılarına karşı daha etkin cevap vermek için, ABD ile yürütülen uzun menzilli füze görüşmelerinde sona gelindi. Anlaşma yapılmak üzere. Bu füzelerle 90 kilometre ötedeki hedef yok edilebilecek” değerlendirmesini tekrarladı. Toplantıda, Türkiye’nin bu bölgeye tek başına çekilme çabalarına izin verilmeyeceği, koalisyon güçleriyle birlikte hareket edildiği bilgisi de paylaşıldı.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!