Efes şokta

Güncelleme Tarihi:

Efes şokta
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2006 00:00

Başkent ekibi 12 sayı geriye düştüğü maçta Muratcan, Dudley, Haluk Yıldırım ve Jagla ile sonuca gitti. Zirvedeki yerini korudu.

BEKO Basketbol Ligi’nde liderliği belirleyecek karşılaşmada Türk Telekom, Efes Pilsen’i 70-69 yendi, zirvedeki yerini korudu. Yenilmezliğini sürdürdü...

İki takım da maçın başından sonuna kadar mükemmel bir mücadele ortaya koydu. Oyuna gerek Türk Telekom, gerekse Efes Pilsen sert başladı. Ancak oyunun başında daha isabetli taraf Efes Pilsen’di. Başkent ekibi bir ara alan savunması yaparak rakibini durdurmaya çalışsa da Cenk’in üçlükleri takımını farklı öne geçirdi. Ercüment Sunter ilk molasını alıp oyuna Tutku’nun yerine Milicit’i, Haluk’u ve Jagla’yı sokarak oyunda dengeyi sağladı. Pota dibinden Dudley, dışarıdan da Jagla ve Haluk’un sayıları, Telekom’un ilk çeyreği 16-15 önde kapamasını sağladı.

Prkacin çıkınca

İkinci periyotta bu sefer Oktay Mahmuti’nin hamlesi geldi. Sahada varlığı belli olmayan Jenkins’in yerine Barış’ı Cüneyt ve Prkacin’i aldı. Savunmayı daha da sertleştirdi. Barış ve Cüneyt’in kaptığı toplar, Nicholas, Barış ve Cüneyt’in isabetli şutları aradaki farkın açılmasını sağladı. Pota dibinde de Prkacin ikinci bir oyun kurucu gibi oynadı ve 2. çeyrek 27-18 devre de 42-34 Efes Pilsen lehine kapandı. Üçüncü çeyrekte Oktay, kenarda beklettiği Prkacin’in yerine ısrarla Jenkins’e şans verince Telekom da bir anda farkı kapattı. Jagla ve Muratcan ikilisinin çabaları çeyreğin Ankara temsilcisi lehine 23-13 önde bitmesini sağladı.

Son bölüm müthiş bir mücadeleye sahne oldu. Efes’ten Kerem, Nicholas, Telekom’dan da Muratcan ve Dudley takımını sürükledi. Bitimi 18 saniye kala skor 68-68 idi.

Nefes kestiler

Bu andan itibaren daha az hata yapan Telekom maçı kazanarak önemli bir galibiyet elde etti. Efes Pilsen’e maçı kaybettiren faktör; Euroleauge maçının yorgunluğu ve Okay Mahmuti’nin sahada hiçbir varlık göstermeyen Jenkins’i ısrarla oyunda tutmasıydı. Telekom’a baktığımızda koç Ercüment Sunter’in maça olumlu müdahaleleri vardı. Haluk, Jagle ve Muratcan’ın inançlı oyunları ve takım olarak maçı kazanma arzuları galibiyeti getirdi. Günün diğer maçında OYAKRenault, deplasmanda Beykoz’u 75-74 yendi.

STAT: Atatürk

HAKEMLER: Mehmet Keseratar (**), Erşan Kartal (**), Ersan Ergüler (**)

TÜRK TELEKOM: Mutlu (*), Alper (**), Alston (*) 1, Tutku (**) 5, Dudley (***) 13, Milicit (***) 2, Muratcan (****) 14, Umut (**) 2, Jagla (***) 19, Haluk (***) 14

EFES PİLSEN: Nicholas (***) 17, Ermal (**) 9, Cenk (**) 6, Haislip (**)8, Jenkins (*) 2, Barış Ermiş (***) 9, Prkacin (**) 5, Mustafa (*), Kerem (***) 10, Cüneyt (**) 3

1. PERİYOT: 16-15 DEVRE: 34-42 (Efes Pilsen) 3. PERİYOT: 57-55 BEŞ FAULLE ÇIKANLAR: 34.59 Prkacin, 37.39 Tutku
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!