Efes şampiyon

Son yılların en güzel final eşleşmesinde lacivert beyazlılar, Kaya ile rakibini bir kez daha dize getirdi. Seriyi 4-2 önde bitirdi. Efes’in sevinciyle çılgına dönen F.Bahçe Ülker taraftarları sahaya girdi, oyuncularla kavga etti. Tüm güzelliklere gölge düşürdü.

FENERBAHÇE Ülkerli taraftarların gölge düşürdüğü ve adeta savaş alanına dönüştürdüğü Beko Basketbol Ligi play-off final serisinin 6. maçında Efes Pilsen, inancının zaferiyle 2008-2009 sezonunun şampiyonluğunu elde etti: 79-76. Seride 2-0 geriden gelerek durumu 4-2 yapıp, hem 2 yıllık özlemini hem de rakibinin üstünlüğünü sonlandıran lacivert beyazlılar, 13. şampiyonluğunu kucakladı. Ancak yaşanan olaylar nedeniyle şampiyonluk turu atamayınca hevesi kursağında kaldı.

Dünkü karşılaşmada Efes Pilsen rahattı. Stresli olan taraf ise Fenerbahçe Ülker’di. Bence, sarı lacivertliler 15 sayı önde oldukları 3. maçı kaybettikten sonra inancını da yitirmişti. Buna karşın Efes Pilsen, her maç üzerine koyarak bu noktaya geldi. Thornton, Shumpert’la başlayan hücum zenginliğine, daha sonra sırasıyla Kerem Gönlüm ve Kaya eklendi. Koç Ergin Ataman’ın ilk iki randevuda şans tanımadığı Kasun’u 3. maçta devreye sokması Efes’i pota altında daha da güçlendirdi. Ender’le Kerem Tunçer’in takımlarını çok iyi yönetmesinin yanında rakiplerinden daha az top kayıpları yapması elde edilen başarıyı getirdi.

Saldırıyı kınıyorum

Sinan Güler’e ise ayrı bir paragraf açmak gerekiyor. Bu oyuncu kritik anlarda ortaya koyduğu mükemmel performansla zaferin mimarları arasında ilk sıralarda yerini aldı diyebilirim.

Karşılaşmaya baktığımızda, Kaya Peker (23 sayı), ilk saniyeden son ana kadar F.Bahçe Ülker pota altında adeta yürüyerek basketler attı. Onu durduracak hiçbir önlem alınamadığı gibi, düşük faul yüzdesi ve 39-26 Efes ribaund üstünlüğü F.Bahçe’nin yenilgisini hazırladı. Lacivert beyazlılar şampiyonluk kupasını hak ettiler. 12 bin kişi önünde rakiplerini 3. kez yenmeleri de yöneticilerine mesaj vermiştir herhalde. Bu şampiyonlukta emeği geçenleri; masöründen teknik heyetine, oyuncusundan yönetimine kadar herkesi tebrik etmek gerekiyor. Fenerbahçe seyircisinin üzüntüsünü anlıyorum ama sahaya yapılan fiili müdahaleyi anlamakta güçlük çekiyorum. Rakibe yapılan saldırıyı kınıyorum.
Yazarın Tüm Yazıları