Efes Pilsen organizasyonu

GALATASARAY'da sıkıntılar devam ediyor. Sarı kırmızılıların Basketbol Şubesi Başkanı Yalçın Granit, büyük bir özveriyle takımı ayakta tutmaya çalışıyor.

TRT anlaşmasını bekliyor ve oyuncularına hedef olarak şampiyonluğu gösteriyor. Buraya kadar herşey güzel. Ben TRT anlaşmasının da yapılacağına inanıyorum. Bir iki hafta içinde bu problem çözülecek.

Ama G.Saray takımına baktığımda bir oyun kurucu göremiyorum. Gerek F.Bahçe, gerekse dün oynanan Efes Pilsen maçlarında görüldü ki, takımı organize edecek bir lider yok. Kemal ile Buskevics bu role soyunmuşlar, ama onların da kendilerine güvenleri yok. Eğer böyle devam etmek istiyorlarsa, Halil Üner'in bu iki oyuncudan birini seçmesi gerekiyor. Dünkü maçtaki farklı skor, Efes Pilsen ile Galatasaray arasındaki organizasyon, maddi güç, oyuncu kalitesi gibi farklardan kaynaklanıyordu.

Kazanç Ermal

Efes Pilsen'e gelince... Bu takımın da kendi seviyesinde problemlerinin olduğunu gözlemliyorum. G.Saray önünde bu kadar büyük fark elde etmelerine rağmen Prkacin, Ermal, Kaya, Granger dışında vasatın üstüne çıkan oyuncu göremedim. Türkiye Ligi'nde bu kadroyla Ülker ile finali oynayacaklarından kimsenin şüphesi olmasın. Ancak, Avrupa'da Prkacin, Nikolic, Langdon ve Granger bu takımı Final-Four'a taşımaya yetmez. Geçen seneki Kambala, Brown ve Granger üçlüsünün yaptığını, bu seneki yabancıların ortaya koyması zor. Ama Efes Pilsen'de sevindirici olan şey Ermal'in kazanılması.

Yazarın Tüm Yazıları