Efes Meslek Yüksekokulu açıldı

Güncelleme Tarihi:

Efes Meslek Yüksekokulu açıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2016 09:50

İzmir’in Selçuk İlçesi’nde eğitime başlayan Dokuz Eylül Üniversitesi Efes Meslek Yüksekokulu, Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü için açılış töreni düzenlendi.

Haberin Devamı

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Efes Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü’nün açılış törenine AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, AK Partili Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, Dokuz Eylül Üniversitesi Efes Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Murat Hatipoğlu, THK Üniversitesi İzmir Havacılık Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. İsmail Birer, Selçuk Belediyesi Meclis üyeleri, AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen, Selçuk Yükseköğrenimi Destekleme Derneği Başkanı Remzi Çelikel, siyasi parti üyeleri, muhtarlar, okul idarecileri ve öğrenciler katıldı. Dokuz Eylül Üniversitesi’nin en son birimi olarak kurdukları Efes Meslek Yüksekokulu’nun Selçuk halkına yükseköğrenimin değişik avantajlarını da birlikte getireceğini belirten DEÜ Efes Meslek Yüksekokulu Kurucu Müdürü Prof. Dr. Murat Hatipoğlu, yapmayı planladıkları ilk faaliyetlerden birinin Selçuk’un kültür ve medeniyeti ile ilgili bir sempozyum düzenlemek olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

Hatipoğlu; "2023 hedefimiz Selçuk’ta Efes Kültür Üniversitesi’ni kurmak" dedi. Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, merkezi ve yerel yönetimin ortak çalışmasıyla Efes Meslek Yüksekokulu’nun açıldığını belirterek yüksekokul bünyesinde şu anda sadece bir programın faaliyete geçtiğini, YÖK’de kaydı olan diğer programların da öğretim üyesi eksiği tamamlandığında faaliyete geçeceğini söyledi. Başkan Bakıcı, "Altı program devreye girecek ve öğrenci sayısı 1500’e çıkacak. Bu Selçuk açısından çok büyük bir önem taşıyor. Selçuk kültür, eğitim, tarım ve turizm kenti olarak hak ettiği yeri alacak" dedi.

Açılış programında kürsüye gelen AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ise, "Selçuk için yapmamız gereken işler ve en kısa sürede bu altı programın tamamlanmasının en önemli takipçisi olacağımız konusunda söz veriyorum. Gelecek yıllarda inşallah bu bölümlerin açılışında birlikte oluruz" dedi. Kürsüye son olarak gelen Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı da Selçuk’un UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne dahil olmasıyla birlikte eğitim kurumlarının artması gerektiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından Efes Meslek Yüksekokulu açılış kurdelesini birlikte kesen katılımcılar, okulu hep birlikte dolaştılar. Açılış töreninden sonra Selçuk Belediyesi, Efes Meslek Yüksekokulu öğrencileri birlikte Selçuk Efes Kent Belleği’ni gezerek, kent belleği koordinatörü Arkeolog Yusuf Yavaş tarafından Selçuk’un tarihi ve kültürel değerleri hakkında bilgilendirme yapıldı.

 

 

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!