Efes fırsatı tepmedi

15 sayı geriye düşen Efes Pilsen, normal sürenin son 2 dakikasında oyuna ortak oldu. Peş peşe çalınan iki topla farkı eritti. Kazandığım dediği anda, Semih maçı uzatmaya götürdü. Thornton, Shumpert, Sinan ve Ender’le durumu 2-1’e getirdi.

POTADA devlerin düellosunda son gülen Efes Pilsen... Lacivert beyazlılar, inanılmaz hatalar yaparak adeta galibiyeti altın tepside sunan Fenerbahçe Ülker’in bu ikramını geri çevirmedi. Uzatmada sonuca gidip, Beko Basketbol Ligi play-off final serisinde ilk galibiyetini alarak durumu 2-1’e getirdi: 98-91.

Dünkü mücadelede çok üstün bir oyun çıkaran sarı lacivertliler, bir önceki randevudaki tehlike sinyallerini maalesef iyi algılayamamıştı. O maçta olduğu gibi bu mücadelede de 19 top kaybı yaparak Efes Pilsen’in hiç ummadığı bir galibiyeti almalarına neden oldular.

Özellikle 4. periyodun son 2 dakikasındaki 2 top kaybı Fenerbahçe Ülker’in bütün oyun düzenini bozdu. Green’den sonra Sinan’ın büyük gayreti yanı sıra Solomon’un kendisine fazla güvenmenin verdiği laubalilik sonucu topu kapan Sinan, takımını ateşledi. Bu pozisyondan takımı adına basket çıkaran Sinan, Efes’i öne geçirdi. Fakat maçın bitimine 1 saniye kala Solomon’un savurduğu üçlüğü Semih tipleyerek karşılaşmayı uzatmaya götürdü: 75-75.

Solomon yenilgiyi hazırladı

Uzatma bölümünde de Efes Pilsen rüzgarı esti. Thornton, Shumpert ve Ender’in faullerden attığı sayılarla Fenerbahçe Ülker’in kendilerine yetişmesini engellediler ve hayati bir galibiyete imza attılar: 98-91.

Mirsad (22 sayı, 9 ribaund) ve Semih’le (14 sayı, 9 ribaund) oyunu domine eden sarı lacivertliler, Ergin Ataman’ın üçüncü periyodun bitmesine 2 dakika 25 saniye kala alan savunmasına dönmesiyle bocaladı. Solomon’un inanılmaz top kayıplarıyla da bir ara 15 sayıya kadar çıkan fark eridi. Finallerin tecrübeli takımı olan Efes Pilsen de ayağına kadar gelen bu fırsatı iyi değerlendirdi. Thornton (27 sayı, 9 ribaund) ve Shumpert’ın (28 sayı) hücumda, Ender ve Sinan’ın da kritik anlarda yaptıkları önemli işlerle seriye heyecan getirdi.

Fenerbahçe Ülker’de Mirsad ve Semih’in performansının aksine hiçbir varlık gösteremeyen ve top kayıplarıyla yenilgiyi hazırlayan Solomon, hayal kırıklığı yarattı. Bu oyuncu serinin ilerleyen bölümlerinde ağırlığını koyamasa F.Bahçe Ülker’in işi daha da zorlaşır.
Yazarın Tüm Yazıları