Edremit'te "Silahtan oyuncak olmaz" kampanyası

Güncelleme Tarihi:

Edremitte Silahtan oyuncak olmaz kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2016 19:33

Edremit'te "Silahtan oyuncak olmaz" kampanyası

Haberin Devamı

BALIKESİR'in Edremit ilçesinde, belediye tarafından çocukları şiddetten ve silahlardan uzak tutmak amacıyla "Silahtan oyuncak olmaz. Silahını getir, oyuncağını götür" kampanyası başlatıldı.
Novada Edremit Alışveriş Merkezi ile Amerikan Kültür Derneği Dil Okulları Edremit Şubesi'nin de destek verdiği kampanya kapsamında İstiklal İlkokulu'nda CHP'li Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka tarafından ikinci sınıf öğrencilerine öğrencilere oyuncaklar dağıtıldı.Oyuncak dağıtımında konuşan Başkan Saka, "'Yurtta sulh, cihanda sulh' diyen Atatürk'ün torunları olarak şiddete ve savaşa her zaman 'hayır' diyoruz. Silahtan oyuncak olmaz, silah sevilmez. Oyuncak silahlarınızı bırakıp, zeka gelişiminize katkıda bulunabilecek oyuncaklarla oynamalısınız" dedi. Başkan Saka, öğrencilerden derslerinde başarılı olma sözü de alarak dönem sonunda gelip karneleri de kendisini dağıtacağını söyledi.
Edremit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü yetkilileri kampanya boyunca oyuncak silahını getiren çocuklara, uzmanların görüşünden faydalanılarak edindiğimiz çoklu zeka gelişimine katkıda bulunacak oyuncalardan verileceğini söyledi.
1 Eylül 2016 tarihine kadar devam edecek kampanya boyunca okullardan, belediyeden, Novada Alışveriş Merkezi ve Amerikan Dil Okulları Şubesi'nden oyuncak değişimi yapılabileceği bildirildi.
Fatih Emrah ERDOĞAN / EDREMİT (Balıkesir), (DHA)
FOTOĞRAF
 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!