Edremit'te '12 yıldız şehri' etkinlikleri

Güncelleme Tarihi:

Edremitte 12 yıldız şehri etkinlikleri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2017 15:28

Edremit'te '12 yıldız şehri' etkinlikleri

Haberin Devamı

EDREMİT Belediyesi, ilçenin '12 yıldız şehri' ödülüne aday olmasıyla kutlanan Avrupa Yerel Demokrasi Haftası etkinlikleri kapsamında kültürel faaliyetlerden, eğitim çalışmalarına ve spor etkinliklerine kadar geniş bir alanda kutlamalar gerçekleştiriyor.

Balıkesir'in Edremit ilçesinde Avrupa Yerel Demokrasi haftası etkinlikleri sürüyor. Edremit'in ‘12 yıldız şehri' ödülüne aday olmasıyla 9-12 Ekim tarihleri arasında kutlanmasına başlanan Avrupa Yerel Demokrasi Haftası (ELDW) etkinlikleri çeşitli alanlarda sürüyor. Liseler arası sokak basketbolu (streetball) etkinliği ile başlayan haftada, 14 liseden 18 takım mücadele ediyor. Ayşe Sıdıka Erke Etnografya Müzesi'nde ‘Atatürk ve Demokrasi' konulu fotoğraf sergisi açıldı. Öğrencilerin yerel yönetim sistemini daha iyi tanıması için çocuk meclisi de oluşturuldu. Çocuk meclisi başkanlarını da gizli oylama ile seçti. CHP'li Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Edremit'te konuk olarak bulunan Girit-Hanya Belediye Başkan Yardımcısı Eleftheria Alifieraki ve daire müdürleri ile birlikte pazaryeri ziyareti de gerçekleştirerek pazaryeri esnafına çorba ikram edip sohbet etti.

TÜRK-YUNAN EZGİLERİ

Yunanistan'ın Girit ve Midilli adalarından gelen ‘Tatavla Keyfi' adlı grubun üyeleri Edremit Şükrü Tunar Kültür Merkezi'nde İstanbul ve İzmir'in eski şarkılarını Yunan çalgılarıyla yeniden yorumladı. Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongre Başkanı Gudrun Mosler Törnström de görüntülü bir mesajı yayınlandı. Yunanistan'ın Midilli Belediye Başkan Yardımcısı Taksiarhis Veros ve Girit-Hanya Belediye Başkan Yardımcısı Eleftheria Alifieraki yaptıkları konuşmalarda Türk-Yunan dostluk mesajları verdiler. Bölgelerini Edremitlilere tanıttılar.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka da konuşmasında, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi tarafından verilen Avrupa'nın yerel yönetimlerdeki en prestijli ödüllerinden olan '12 yıldız şehri' ödülünü almayı hedeflediklerini vurguladı. Saka, "Uzun yıllardır dostlarımız olan Girit-Hanya Belediyesi'ni temsilen Başkan Yardımcısı Eleftheria Alifieraki ve Midilli Belediyesi'ni temsilen Başkan Yardımcısı Taksiarhis Veros'ta etkinliklerimizi desteklemek için buradalar. Düzenlenen faaliyetler sonunda Avrupa Konseyi'nin en prestijli ödüllerinden olan 12 yıldız şehri unvanını Güney Marmara'da kazanan ilk şehir olmayı hedefliyoruz" dedi.

Fatih Emrah ERDOĞAN / EDREMİT (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!