Edremit Belediyesi'nden yol yapım çalışmaları

Güncelleme Tarihi:

Edremit Belediyesinden yol yapım çalışmaları
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2016 12:27

Edremit Belediyesi'nden yol yapım çalışmaları

Haberin Devamı

Safa ATMACA / EDREMİT ,(Van)-(DHA)-VAN'ın Edremit İlçesi Belediyesi 2016 çalışma sezonu kapsamında yapmayı planladığı yatırım iş programındaki projeleri hayata geçirmeye başladı.

Edremit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Eminpaşa, Kurubaş, Çiçekli, Eski Cami mahallelerinde yol çalışmalarının startı verdi. Belediye ekipleri, çocuk oyun alanları, sahil düzenlemeleri, temizlik kampanyaları, yeni yolların açılması, yol stabilize, asfaltlama ve parkeleme, drenaj kanalları yapımı, kent peyzajı ve yeşillendirme çalışmalarına başladı. Eminpaşa ve Kurubaş mahallelerinde VASKİ tarafından kanalizasyon çalışmalarının bitmesinin ardından Eminpaşa mahallesinin göle yakın kısmındaki 15 sokakta stabilize ve sıkıştırma çalışmalarına başlanırken, Kurubaş Mahallesinde ise yaklaşık 2 kilometrelik yolda stabilize ve sıkıştırma işlemleri yapılıyor.

Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Eski Fidanlık caddesinde ise tahrip olmuş parke taşlarının onarımı yapıldı. Çiçekli Mahallesi Gölkaşı mevkinde yollar genişletilerek, drenaj çalışmaları da devam ediyor. Belediye ekipleri, Edremit İlk ve Ortaokulunun talebi doğrultusunda okulun ön kısmında bulunan ve kullanılamayan alanın düzenlenerek öğrenciler için etkinlik alanı oluşturulup, düzeltilen alanın öğrenciler için bir hobi bahçesi şeklinde kullanılacağını söyledi.

Çiçekli Mahallesi Muhtarı Nurettin Kıyak, belediyenin çalışmalarından memnun olduklarını belirterek, "Edremit Belediyesi tarihi boyunca en iyi çalışması bu dönemde Çiçekli Mahallesinde yapılmaktadır. Bu dönemden önce 15 yıllık bir belediyemiz vardı ama bu dönem yapıldığı kadar çalışma yapılmamıştı. Belediyemiz çok güzel çalışıyor. Mahalleli olarak çok memnunuz. Bu tarihi yol hem mahalle hem ilçe için çok önemli bir öneme sahip, bu yüzden yapımı çok önemliydi, belediyemize teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!