Edirne’yi ‘Keşfe çıktık’

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2017 19:31

Hürriyet Gazetesi ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’nin düzenlediği ‘Keşfet’ gezilerinin altıncısı Hatay, Aydın, Mersin, Gaziantep ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde sonra Edirne’de gerçekleştiriliyor.

Haberin Devamı

BANDOLU KARŞILAMA

Bugün Hürriyet gazetesinin dev yazar kadrosuyla çıkarma yaptığı Edirne’de, ilk durak yüzyılı aşkın süredir belediye olarak kullanılan tarihi binaydı. Mustafa Kemal Atatürk’ün de kısa süre konakladığı binada, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan seyahat acenteleri ve Hürriyet yazarlarına bir sunum yaptı. Belediye binası önünde grubu bando takımı karşılarken, çaldığı eğlenceli parçalarla ortama renk kattı.

MERİÇ NEHRİNDE KANO KEYFİ

Belediye ziyaretinin ardından ikinci durak ise Selimiye Cami’ydi. Selimiye Cami’nde Mimar Sinan’ın ‘ustalık’ eseri olarak tanımladığı camide Hürriyet ve TÜRSAB ekibine Başkan Recep Gürkan da eşlik etti. Arkasında tur Meriç Nehri kenarında klasik müzik konseri ile devam etti. Edirne halkı ve turistlerin de eşlik ettiği organizasyonda bazı isimler kano ile Meriç nehri üzerinde yolculuk etti.

Haberin Devamı

ESKİ TREN GARINDA EĞLENCE

Günün son durağı olan Karaağaç’a gitmek üzere yola düşüldü. Başkan Recep Gürkan’ın kullandığı otobüsle gidilen Karaağaç’ta Eski Tren Garı ziyaret edildi. Bando takımı burada da ekibi yalnız bırakmadı. Çaldığı eğlenceli parçalara halk da eşlik etti. Lozan Anıtı, Lozan ve Milli Mücadele Müzesi ise görülmeye değer yerler arasındaydı.

DEV KADRO

3 gün sürecek ‘keşfet’ turunu ilk gününe katılan Hürriyet yazarları arasında ise şu isimler yer aldı: “Sedat Ergin, Yalçın Bayer, Jale Özgentürk, Erdal Sağlam, Uğur Gürses, Gila Benmayor, Melike Karakartal, Müge Akgün, Gökhan Kimsesizcan, Onur Baştürk, Nuran Çakmakçı, Ömür Gedik, Saffet Emre Tonguç, Sahrap Soysal, Mehmet Arslan, Sefer Levent.”

BAKMADAN GEÇME!