Edirne'nin içme suyu 2050 yılına kadar garantiye alınıyor

Güncelleme Tarihi:

Edirnenin içme suyu 2050 yılına kadar garantiye alınıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2017 14:34

Edirne'nin içme suyu 2050 yılına kadar garantiye alınıyor

Haberin Devamı

 

EDİRNE,(DHA)- ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı, Edirne'de inşa edilen Kayalıköy Barajı İsale Hattı Projesi'nde çalışmaların aralıksız sürdüğünü ve tesislerin  tamamlanması ile şehrin 2050 yılına kadar olan içme suyu ihtiyacı karşılanacağını açıkladı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada,  Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Edirne'de inşa edilen Kayalıköy Barajı İsale Hattı Projesi'nde çalışmaların aralıksız sürdüğü belirtildi. Açıklamada, "Tesisin tamamlanması ile şehrin 2050 yılına kadar olan içme suyu ihtiyacı karşılanacak. 58 kilometre uzunlukta inşa edilen ve şu ana kadar yaklaşık 50 kilometrelik kısmının imalatları tamamlanan isale hattı ile Kayalıköy Barajı'ndan alınacak su şehir merkezine iletilerek içme, kullanma ve sanayi alanında kullanıma sunulacak. Ayrıca 58 kilometre uzunluğa sahip isale hattı ile Kayalıköy Barajı'ndan alınacak suyun arıtılması gayesiyle inşa edilen Kayalıköy Barajı Arıtma Tesisinde de yüzde 95 fiziki gerçekleşme sağlandı.  Önümüzdeki aylarda hizmete alınması planlanan arıtma tesisi ile günde 30 bin metreküp su arıtılarak vatandaşların kullanımına verilecek"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 81 il için içmesuyu eylem planı hazırlayarak yürürlüğe koyduklarıne belirterek, "Şehirlerimize uzun vadeli içme suyu sağlamak ve illerimizin 2040-2050 yılına kadar olan içme suyu ihtiyacını karşılamak gayesiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Edirne içinde inşa ettiğimiz isale hattı ve arıtma tesisi ile vatandaşlarımızın hem içme hem kullanma hem de sanayi suyu ihtiyacını karşılayacağız" dedi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!