Edirne'nin gastronomi yol haritası tartışıldı

Güncelleme Tarihi:

Edirnenin gastronomi yol haritası tartışıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2017 11:18

Edirne'nin gastronomi yol haritası tartışıldı

Haberin Devamı

EDİRNE,(DHA)-EDİRNE Belediyesi’nin organizasyonuyla 3 gün boyunca kentin tarihi, kültürel, turistik ve doğal güzelliklerini keşfeden Hürriyet Yazarları ve TÜRSAB üyeleri bu kez Edirne’deki gastronomi turizmini konuştu. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da toplantıya telekonferansla bağlandı. 
TÜRSAB öncülüğünde Birlik Genel Merkezi’nde Gastronomi Turizmi Komitesi Toplantısı gerçekleştirildi. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği “TÜRSAB” Gastronomi Komitesi Edirne için toplantı. Söz konusu toplantıya Hürriyet Gazetesi Yazarları Gila Benmayor, Sahrap Soysal, Edirne Belediyesi Başkanlığı Turizm Danışmanı Aydemir Ay, TÜRSAB üyeleri katıldı. Ayrıca toplantıya TÜRSAB başkanı Başaran Ulusoy’un da katılım gösterdi. Gastronomi Derneği de başkan ve başkan yardımcısı ile birlikte toplantıya katılım sağladı. 
TÜRSAB Gastronomi Komite Başkanı Yönetim Kurulu Üyesi Hande Arslanalp, “Acenteler olarak Edirne için Gastronomi Tur Paketleri oluşturuyoruz. Edirne’yi Gastronomi turizminde en iyi yerlere taşımak için çalışıyoruz” dedi. Edirne’yi çok sevdiklerini ve çok özlediklerini ifade eden Arslanalp, “Hürriyet ile Edirne’ye keşfet programı gerçekleştirdik. Müthiş bir belediye başkanları var. Bizim sanırım gördüğümüz en candan, samimi, gerçekten çok sevdik kendisini. Edirne’nin gastronomi turizmde belirli bir noktaya gelmesi için çalışmaları devam ediyor. Bu bağlamda TÜRSAB Gastronomi Komitesinin görüş ve fikirlerine ihtiyaç duyduk. Bu geniş katılımlı toplantının düzenlenmesini sağladık. Katılımcılar tarafından Edirne Gastronomisinin SWOT analinizin de yapıldığı, tüm eksi ve artıların ortaya konduğu toplantıda ana amaçlardan bir tanesi de Edirne’nin Gastronomi Turizminde yol haritasını daha doğru biçimde çizilmesi, ayrıca seyahat acentelerinin konaklamalı turlarının artmasını sağlamak, gerçek bir gastronomi destinasyonu oluşturulmasına yardımcı olacaktır” diye konuştu. 
Toplantıya katılan Başaran Ulusoy da yaptığı konuşmada Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a selamlarını ileterek gastronomi turizminin önemine ve Edirne’nin bu turizm türünden büyük fayda göreceği söyledi. Başkan Gürkan’ın; Hürriyet Gazetesi ve TÜRSAB ile birlikte Edirne’yi gündeme taşıdıklarını anlatan Gürkan, “Bu turizm gelişmesinden de tüm Edirne faydalandı” dedi. 
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise toplantıya telekonferansla bağlandı. Hürriyet Yazarlarını ve TÜRSAB Üyeleri’nin Edirne’yi keşfet gezisinin kente çok büyük artılar kazandırdığını anlatan Gürkan, “Edirne insanlığın ve tarihin en kadim şehirlerinden birisi. 8 bin 300 yıllık tarihi, engin kültürü, birikimi, inançları ve hoşgörüsüyle bugüne kadar, aslında hepimizin gönlünde olan birlikte yaşama modeliyle bir örnek şehir. Hürriyet ve TÜRSAB ailelerinin Edirne çıkartması, keşfet programı emin olun Edirne’ye birkaç seviye birden atlattı. O günden bugüne kadar restoranlarımız, otellerimiz, yollarımız, camilerimiz, sinagogumuz, camilerimiz tıklım tıklım dolu. Sevgili Sahrap Soysal’ın sunumu, tatlı dili Edirne’ye çok şey kazandırdı. Gila Hanımın yazıları, arkadaşlarımızın tanıtımları, sizlere şükran borçluyum. Önümüzde daha çok yol var. Sizlerin yol göstericiliği bize rehber olacak. Çok samimi söylüyorum. Değerli uzmanların rehberliği bize ancak gurur verir. Mutluluk verir.” şeklinde konuştu. 
Toplantıya katılan TÜRSAB Gastronomi Komitesi Üyesi Acenteler ise fikirlerini beyan ettiler. Her fikir üzerinde tartışıldı. Edirne gastronomisi üzerinde her acente fikirlerini iletti ve fikriler üzerinde tartışmalar yapıldı. 
Ayrıca katılımcılar ünlü gurme Vedat Milor beyin Edirne Gastronomisi hakkında vermiş olduğu detaylı rapor üzerinde tartıştı. Sahrap Soysal ise Edirne’nin alt yapısının bu konuda oldukça yeterli olduğunu söyledi. Kentin medeni olduğunu anlatan Soysal, “İnsanlar çok tatlı, yemekleri çok güzel. Yapacağınız projelerde bizzat ben de bulunacağım. Yemeklerinizi standardize edelim, Koruma altına alalım. Ne zaman isterseniz Türkiye’nin en önemli gastronomi uzmanları ile sizlerin yanınızda olacağım. Edirne gastronomisinin patlamaması için herhangi bir neden yok” dedi. 
Toplantıda Hürriyet yazarı Müge Akgün değerli görüşlerini bir bilgi notu ile paylaştı. Edirne Belediyesinin yapacağı projede bizzat bulunacağını ileten Müge Akgün hanımın fikirleri de tartışıldı. Sonuç olarak Edirne Belediye Başkanlığı Turizm Danışmanı Aydemir Ay Edirne Gastronomi ile ilgili yapılmakta olan tüm turlara destek vereceklerini iletti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!