Edirneli sağlıkçılar, 'Sağlık için hareket et' projesinde bowling oynadı

Güncelleme Tarihi:

Edirneli sağlıkçılar, Sağlık için hareket et projesinde bowling oynadı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2017 14:30

Edirneli sağlıkçılar, 'Sağlık için hareket et' projesinde bowling oynadı

Haberin Devamı

 

EDİRNE,(DHA)- EDİRNE İl Sağlık Müdürlüğü ile Halk Sağlığı Müdürlüğü takımları 'Sağlık için hareket et' projesi kapsamında hareketsizliğe dikkat çekmek için bowling oynadı.

Edirne İl Sağlık Müdürlüğü ile Halk Sağlığı Müdürlüğü, Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında, 'Sağlık için hareket et' sloganı ile hareketsizliğe dikkat çekmek ve toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla voleybol, futbol ve masa tenisi maçlarından sonra bowling oynadı. Yapılan dostluk maçına çok sayıda sağlık personeli katıldı. Kıyasıya mücadelenin yaşandığı bowling maçında birinci olan İl Sağlık Müdürlüğü takımından Acil Tıp Teknisyeni Hakan Yiğit Gündoğan'a ödülü, İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürü A.Muhsin Kişioğlu tarafından verildi. Kişioğlu, şunları söyledi:

"Kronik hastalıkların ortak risk faktörlerinden birisi olan fiziksel hareketsizlik, dünya genelinde ölüme neden olan risk faktörleri sıralamasında dördüncü sırada yer almaktadır. Ülkemizde yapılan Kronik Hastalıklar Risk Faktörleri Araştırması'na göre ülke genelinde; kadınların yüzde 90'ı, erkeklerin ise yüzde 80'i yeterli ölçüde fiziksel aktivite yapmamaktadır.  Hareketsiz yaşam tarzının yaygınlaşması, obezitenin artmasına neden olan önemli faktörlerden biridir. Haftada 3-4 kez yapılan, 30-60 dakikalık orta şiddette fiziksel aktivite bile ruhsal ve bedensel sağlığımız üzerinde olumlu etkileri açığa çıkarmaya yeterlidir. Bireysel sağlığın ve dolayısıyla toplumsal sağlığın fiziksel aktivite alışkanlığı gibi eğlenceli, düşük maliyetli ve yüksek verimli bir alışkınlıkla korunması, giderek maliyeti yükselen ve ulusal bütçeden oldukça fazla pay alan sağlık harcamalarının azaltılması konusunda etkili bir araç olarak kullanılabilir. Günlük yaşamı mümkün olduğunca aktif geçirmek sağlıklı bir yaşamın ilk adımıdır. Daha fazla yarar elde edebilmek ve sağlığı koruyup geliştirebilmek için fiziksel aktiviteler düzenli olarak yapılmalı ve yaşamın bir parçası haline getirilmelidir. Bowling sporu da kaslarda germe ve esneklik sağlayarak birçok kasın bir arada çalışmasını sağlayan bir fiziksel aktivite türüdür. Hareketsizliğe dikkat çekmek ve toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla voleybol, futbol ve masa tenisi maçlarımızdan sonra bowlingdostluk maçımızı gerçekleştirdik. Herkesi sağlıklı bir hayat için hareketli bir yaşama davet ediyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!