Edirneli kadınlardan ‘9/8’lik hayır klibi

Güncelleme Tarihi:

Edirneli kadınlardan ‘9/8’lik hayır klibi
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2017 13:39

Edirneli kadınlardan ‘9/8’lik hayır klibi

Haberin Devamı

Engin ÖZMEN/EDİRNE, (DHA) - EDİRNE’de aralarında üniversite öğrencilerinin de bulunduğu Nar Kadın Dayanışması Ağı üyeleri, 16 Nisan’da yapılacak referandum oylaması için yöresel ‘Babuba’ şarkısına yeni sözler yazıp ‘hayır’ klibi çekti. Trakya şivesiyle ‘ayır bea’ yazılı pankart hazırlayıp, göbek atarak eğlenen kadınların klibi kısa sürede sosyal medyada yoğun ilgi gördü.
Üniversite öğrencilerinde yer aldığı Edirne Nar Kadın Dayanışması Ağı üyesi kadınların çektiği klipte, üzerine Trakya şivesiyle ‘ayır bea’ yazılı pankart astıkları balonlarla süslü kamyonetin üzerinde toplanıp, kent ormanında davul-zurna eşliğinde göbek atıyor. Yöresel oyun havası ‘Babuba’ şarkısına kendilerine göre yeni sözler yazan kadınlar, yeni anayasa maddelerine tepkilerini kliple dile getiriyor. Kadınların sosyal medyadaki sayfalarında yayınlanan klip büyük ilgi görüyor.
Edirne Nar Kadın Dayanışması Ağı üyesi ve Trakya Üniversitesi öğrencisi Aybüke Kanarya, 16 Nisan’da yapılacak olan halk oylamasına ilişkin seslerini yükseltmek için klip hazırladıklarını belirterek şunları söyledi:
"Başkanlık sistemine biz de karşıyız. Hayır kampanyasına bizde Trakya’dan bir selam vermek istedik. Bizim umudumuzu arttıran, yükselten bir şarkı olsun istedik. Trakya’ya özgü olması için Babuba türküsünü aldık. Kısa sürede sözlerini değiştirdik. Stüdyo kaydından sonra kadınlarla eğlenebildiğimiz bir şey olsun istedik. Kent Ormanı’nda klibimizi çektik. Sosyal medyada çok paylaşılmaya başlandı. Klip sırasında göbek atık, bizde çok eğlendik. Oynayabileceğimiz, eğlenebileceğiz bir şarkı oldu."
Trakya Üniversitesi öğrencilerinden Nazlı Farsak, kadına yönelik şiddetin sürdüğü için bununla mücadele ettiklerini söyledi. Nar Kadın Dayanışması Ağı olarak referandumda hayır oyu kullanacaklarını ifade eden Farsak,"Maalesef bu ülkede taciz, tecavüz ve kadına şiddet var. Son 15 yılda bunun arttığını düşünüyoruz. Buna Edirne’den bir tepki göstermek istedik. Trakya’da bilindiği gibi ‘h’ harfi çok kullanılmaz bu yüzden de sloganımıza ‘ayır bea’ dedik" diye konuştu.
'AYIR BEA' KLİBİ
Edirne Nar Dayanışması Ağı üyesi 14 kadının yer aldığı klip, Karağaç Mahallesi’nde çekildi. Trakya şivesiyle ‘ayır bea’ yazılı pankart olan balonlarla süslü kamyonetteki kadınlar müzik eşliğinde göbek attı. Daha sonra Kent Ormanı’nda devam eden klipte ‘Babuba’ şarkı sözleri ise referandum için şöyle değiştirildi:
"Kadınların sesleri baharı yeşertiyor aman
 Aydınlık günler için çoğalıyor ayırlar.
Neşesiyle kazanacak kadınlar.
Başkanlığı sevemedik umut ayırda.

İsyanımız büyüyor yan yana.
Yemeği de bıraktık çıktık sokağa.
Sesimiz yükseliyor yan yana.
Sokakların her yanı kırmızı nar oldu babuba.

Meriç'in azgın suyu kadınların umudu.
Yenecek karanlığı, sarayı.
Meriç’in azgın suyu kadınların umudu.
Yenecek karanlığı, sarayı."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!