Edirne’de ünlü yazarlar kitapseverlerle buluşacak

Güncelleme Tarihi:

Edirne’de ünlü yazarlar kitapseverlerle buluşacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2016 17:10

Edirne’de ünlü yazarlar kitapseverlerle buluşacak

Haberin Devamı

EDİRNE,(DHA)- EDİRNE Belediye Başkanlığı tarafından bu yıl 4.’sü düzenlenecek olan Edirne Kitap Fuarı, 07-16 Ekim 2016 tarihleri arasında Ekmekçizade Ahmet Paşa Kevransaray’ında, kitapseverlere ve ünlü yazarlara kapılarını açıyor. Uğur Dündar’ın onur konuğu olacağı fuar 90 yazar ve 41 yayınevini ağırlayacak. Edirne’de bir kültür şöleni düzenleyeceklerini ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “7’den 70’e kitapsever dostlarla bir kez daha buluşacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
Edirne Halkı’nı kültürel ve sanatsal etkinliklerde buluşturmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleyen Edirne Belediyesi, bu yıl 4.’sünü gerçekleştireceği kitap fuarını 07-16 Ekim 2016 tarihlerinde düzenleyecek. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın Kültür ve Sanat Danışmanı Ender Bilar koordinatörlüğünde gerçekleşecek Edirne 4. Kitap Fuarı, 07 Ekim 2016 Saat: 17.00’da düzenlenecek açılış töreni ile başlayacak. Bu yılki fuarın onur konuğunun gazeteci yazar Uğur Dündar olacak.
Edirne’yi kültür ve sanat şehri yapmak için yola çıktıklarını ve bu hedef doğrultusunda kitap fuarını geleneksel hale getirdiklerine dikkat çeken Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Kentimizde yaşayan halkımıza ve eğitim-öğretim faaliyetlerinde bulunan öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, etkinlik süresince gerçekleştirilen sergi, panel, söyleşi ve imza günleri ile yayınevleri tarafından yayımlanan eserleri ve bu eserlerin yazarlarını okuyucuları ile buluşturmak için düzenlediğimiz kitap fuarının bu yıl 4.’sünü gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Çocuklarımızı ve gençlerimizi kitaplarla buluşturmak bizim en önemli görevimiz. 3 yıldır gerçekleştirdiğimiz kitap fuarlarına halkımızın yoğun talebiyle karşılaştık. Fuara katılan yazarlarımız ise kentimizden mutlu ayrıldı. Kitap fuarının bu kadar çok ilgi görmesi ise, Edirne’nin kültür düzeyinin ne kadar yüksek olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.” dedi.
Gürkan, kitap fuarına bu yılda oldukça yoğun bir ilgi beklediklerini söyledi.
Kitap Fuarı’nda yer alacak yazarlar ise şöyle:
“Uğur Dündar, Ahmet Ümit, Ali Bayram, Alya Öztanyel, Ataol Behremoğlu, Aybike Bal, Aydın Ilgaz, Ayhan Tunca, Ayşe Kulin, Bahadır Yenişehirlioğlu, Barış Doster, Barış Yarkadaş, Beşir Ayvazoğlu, Bilal Sami Gökdemir, Birol Ganioğlu, Birsen Ekim Özen, Burcu Aktaş, Bülent Tüsen, Cansu Canan Özgen, Cem Onur, D. Ali Gültekin, Dilşat Çelebi, Emrah Serbes, Emre Kongar, Enver Şengül, Eren Erdem, Ergun Poyraz, Erol Mütercimler, Fatih Erdoğan, Fehim Tastekin, Gizem Günyer, Göktuğ Canbaba, Gül Ersoy, Güldal Mumcu, Güngör Mazlum, Gürkan Hacır, Halime Erdoğan, Hilalsu Aydın, Hilmi Dinçer, Hüseyin Yurttaş, Işık Öğütçü, İpek Ongun, İsa Altun, İrem Günyer, İsmail Saymaz, İsmail Tokalak, Kubilay Çelik, Levent Doğan, Levent Öztürk, Mario Levi, Mehmet Ali Çelebi, Mehmet Güler, Merve Özcan, Muharrem Erkek, Murat Aksoy, Murat Bulut, Naim Babüroğlu, Nazlı Eray, Necdet Tezcan, Necmi Günel, Neslihan Küçükşabanoğlu, Nilgün Ilgaz, Nilüfer Gökçe, Nurgül Ateş, Nurşen Üçkan, Okay Tiryakioğlu, Onur Behramoğlu, Orhan Karaveli, Ömür Kardaş, Ömür Kurt, Özcan Aygün, Öznur Yıldırım, R. İhsan Eliaçık, Ratip Kazancıgil, Rıdvan Canım, Savaş Ünlü, Seçil Oğuz, Semih Bulgur, Şebnem Pişkin, Tekin Sayınbaş, Tuncay Özkan, Tuncay Öztürk, Ümit Zileli, Yasemin Özbe, Yücel Feyzioğlu, Zeynep Altıok Akatlı”
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!