Edirne'de trafik kazaları yüzde 11 azaldı

Güncelleme Tarihi:

Edirnede trafik kazaları yüzde 11 azaldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2018 15:06

Edirne'de trafik kazaları yüzde 11 azaldı

Haberin Devamı

EDİRNE,(DHA)-EDİRNE Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Fahrettin Soydan, Edirne'de trafik kazalarının yüzde 11 azaldığını söyledi. 

Edirne'de 5-11 Mayıs Karaylolları ve Trafik Haftası, çeşitli etkinliklerile kutlanıyor. Haftanın açılışı nedeniyle yapılan törene Vali Günay Özdemir, Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır, polis ve jandarma trafik ekipleri ile davetliler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Edirne Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Fahrettin Soydan, kentte trafik kazalarının yüzde 11 azaldığını söyledi. Günümüzdeki trafik kazaları, yol açtığı kayıpların büyüklüğü ile tüm dünya ülkelerinin mücadele ettiği en önemli sorunlardan birisi olduğunu belirten Soydan, "Her yıl dünyada yaklaşık 1 milyon 250 bin insan trafik kazalarında hayatlarını kaybetmekte, 50 milyondan fazla insan da yaralanmaktadır. Türkiye'de ülke genelinde uygulamaya giren Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında 2020 yılında trafik kazalarından meydana gelen ölümlerin yüzde 50 azalmasını bekliyoruz. Bu uygulamayla 2020 yılına kadar trafik kazalarında meydana gelen ölümlerin yüzde 50 azaltılması hedeflenmekte. Bu bağlamda ilimiz genelinde 2017 yılında 1509 trafik kazası meydana gelmiş ve bu kazaların sonucunda 16 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. İlimizdeki trafik kazaları sonucu meydana gelen ölümlerde bir önceki yıla oranla yüzde 11 oranında azalma kaydedilmiştir"dedi.

Vatandaşlarımızın öncelikle kendi can güvenliklerini düşünmesi gerektiğini söyleyen Soydan, "Trafik kurallarına uyması ve trafik güvenliğinin sağlanmasına katkıda bulunması kaçınılmaz bir zorunluluktur. Trafik kurallarının uyulmasının önemini vurgulamak amacıyla ülke genelinde sürekli yeni projeler geliştirilip uygulanıyor. Trafik kazalarını tamamen önlemek mümkün değil ama bu kazaların sayıları ve sonuçları itibariyle en az seviyeye indirmek bizlerin elindedir" dedi.

Konuşmaların ardından, trafik konulu kısa film gösterisi izlendi. Hafta nedeniyle düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Etkinliğin kapanışında, trafik görevlileri ve sürücülerine ödülleri verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!