Edirne'de okullarda 'erken yaşta evlilik' semineri

Güncelleme Tarihi:

Edirnede okullarda erken yaşta evlilik semineri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2017 14:43

Edirne'de okullarda 'erken yaşta evlilik' semineri

Haberin Devamı

 

EDİRNE,(DHA)- EDİRNE Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği, "Erken Yaşta Evlilikler" konulu eğitim seminerleri Cumhuriyet İlkokulu'nda devam etti.

Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü Personeli uzman psikolojik danışman, Sosyolog Esra Selvi ve Çocuk Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Sedat Taşkın 'Çocukları koruma yöntemleri, aile içi ilişkiler, anne-baba rolü ve erken yaşta evliliklerin önüne geçilebilmesi' konularında eğitim verdi. Aile içinde anne ve babanın tutumunun çocuklar için büyük rol model olduğuna dikkat çeken polis memuru Sedat Taşkın, "Çocuklarımızın ve gençlerimizin hayatındaki önceliğin eğitim olması gerektiği onlara anlatılarak doğru yönlendirilmeleri gerekmektedir. Okulda öğretmenlerin de çocukların değişik tutum ve davranışlarını fark ettiklerinde, rehber öğretmenleri ile irtibata geçip tuhaf davranışlarının nedenlerinin araştırılması gerekir" diye konuştu.



Gençlerin hayatlarındaki en önemli şeyin eğitim olduğunu vurgulayan uzman psikolojik danışman, sosyolog Esra Selvi, ayrıca çocukların ailelerinden bir şey saklamamaları gerektiğini, herhangi olumsuz bir durumda mutlaka aile ya da okul idaresine bilgi verilmesi gerektiği anlattı.

Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Özlem Takındı, "İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı ilkokul ve ortaokullarda düzenli aralıklarla veli, öğretmen ve öğrencilere erken yaşta evlilikler ve öğrenci başarısı ve ergenlik dönemi sorunları gibi pek çok konuda eğitimler verilmeye devam edilecek" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!