Edirne'de öğrencilere süt dağıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Edirnede öğrencilere süt dağıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2018 13:53

Edirne'de öğrencilere süt dağıtıldı

Haberin Devamı

 

EDİRNE,(DHA)- EDİRNE'de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığınca ortaklaşa yürütülen 'Okul Sütü' Programı kapsamında, Vali Günay Özdemir'in de katıldığı törenle öğrencilere süt dağıtıldı.

Öğrencilerin sağlıklı ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunmak amacıyla hayata geçirilen 'Okul Sütü' projesi kapsamında Edirne Valisi Günay Özdemir Ticaret Borsası İlkokulu'nda süt dağıttı. Yeniimaret Mahallesi'nde bulunan Ticaret Borsası İlkokulu'nu ziyaret eden Edirne Valisi Günay Özdemir öğrencilere süt dağıttı. Vali Özdemir'e  Edirne Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Edirne Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Atilla Bayazıt ve kurum müdürleri eşlik etti. Okul girişinde öğrenciler tarafından çiçekle karşılanan Vali Günay Özdemir ana sınıfı ve birinci sınıflara süt dağıtırken, onlarla aynı sıraya oturup örnek olmak amacıyla birlikte süt içti. Özdemir, programın çocukların daha sağlıklı beslenmesi ve süt içme alışkanlığı kazanmaları açısından çok güzel bir çalışma olduğunu söyledi. 
    
Programın 2017-2018 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde, bağımsız anaokulu, uygulama sınıfı, anasınıfı ve ilkokul öğrencileri için haftanın üç günü geçerli olduğunu ifade eden Vali Özdemir, "Eğitim öğretim de ikinci dönemin başlamasıyla bizde öğrencilere süt dağıtımını başlattık. Çocuklarımızın daha sağlıklı beslenmeleri için ve onların süt içme alışkanlıklarını arttırmak için uygulanan güzel bir proje. Bizde projenin uygulanması konusunu takip ediyoruz. Bu tür projelerle öğrencilerimizin daha sağlıklı olacağını ve daha sağlıklı nesiller yetiştireceğimize inanıyorum. Okullar kapanana kadar öğrencilerimize haftada üç gün süt dağıtacağız. Edirne'de il genelinde toplam 19 bin öğrencimize dağıtım yapılacak. Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi. 
    


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!