Edirne'de kursiyerlere kanser taraması

Güncelleme Tarihi:

Edirnede kursiyerlere kanser taraması
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2017 15:55

Edirne'de kursiyerlere kanser taraması

Haberin Devamı

 

EDİRNE,(DHA)- EDİRNE Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü'ne bağlı Zübeyde Hanım Kadın Lokali'nden hizmet alan kadınlar KETEM'de kanser taramasından geçti.



Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, kansere karşı dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak adına sürdürdüğü çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Geçtiğimiz günlerde, KETEM Sorumlu Hekimi Dr. Meltem Yavuz Sözer, Dr. Esra Tekinaslan ve Tıbbı Sekreter Filiz Çakar Başkan tarafından verilen seminere katılan kadınlar, projenin ikinci ayağında da kanser taramasından geçti.



Bu projenin kadın merkezlerinden hizmet alan kursiyerlere yönelik düzenlediğini anlatan Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Özlem Takındı, "İlk olarak kadınlarımıza eğitim semineri vererek, farkındalık yarattık. Projemizin ikinci ayağı ise kanser taraması oldu. Zübeyde Hanım Kadın Lokali'nden hizmet alan kadınlarımız bugün KETEM (Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi)'nde kanser taramasından geçti. Kadınlarımıza burada meme muayenesi, meme ultrasonu, HPV-DNA (rahim ağızı smear testi) uygulandı" diye konuştu.  Takındı, bu uygulamadan Özgecan Kadın Merkezi'nden hizmet alan kadınların da yararlanacağını söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!