Edirne'de Karadeniz ve Erman'a 'Fahri Hemşehrilik Beratı'

Güncelleme Tarihi:

Edirnede Karadeniz ve Ermana Fahri Hemşehrilik Beratı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2017 17:10

Edirne'de Karadeniz ve Erman'a 'Fahri Hemşehrilik Beratı'

Haberin Devamı

 

EDİRNE,(DHA)- EDİRNE Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği Fahri Hemşehrilik Beratı bu yıl Trakya Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tarık Karadeniz ile Edirne Giyim Sanayi'nin kurucusu Mümtaz Erman'a verilmesine Belediye Meclis tarafından oy birliğiyle karar verildi.  


Edirne Belediye Meclisi'nin Kasım Ayı Olağan Toplantısı, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın başkanlığında gerçekleştirildi. Edirne Belediyesi tarafından Edirne'nin Kurutuluş Günü olan 25 Kasım Resepsiyonu'nda geleneksel hale getirilen Fahri Hemşehrilik Beratı'nın bu yıl Trakya Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tarık Karadeniz ile Edirne Giyim Sanayi'nin Kurucusu Mümtaz Erman'a verilmesine Belediye Meclis tarafından oy birliğiyle karar verildi.  

Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantı öncesinde Edirne Belediyesi Tekvando Takımı'nda yer alan, Türkiye ve Avrupa'da katıldığı müsabakalarda derece eden sporcular ödüllendirildi. Sporcuları tebrik eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Genç başarılı evlatlarımız Edirne'nin, Türkiye'nin guru oldular. Ben de Edirne Halkı adına sizlere başarılar diliyor, takdirlerimi sunuyorum. Ben ayrıca bu başarıda en büyük payı olan kulübümüzün antrenörü Metin Eşme'yi de tebrik ediyorum" dedi.
 
Daha sonra çeşitli müsabakalarda derece elde eden Edirne Belediyesi Tekvando Kulübü sporcuları Irmak Çetin, Güney Takas, Derya Eşme, Efecan Tanrıkut, Naz Erol, Ege Mutlu, Emir Yumurtacı, Mine Karakaçan Belediye Meclis Kararıyla ödüllendirildi. 

2 İSME FAHRİ HEMŞEHRİLİK BERATI

Toplam 13 gündem maddesinin görüşüldüğü belediye meclisinde konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan,  "4 yıldır; Edirne'ye katkısı olan, Edirne'nin gelişmesine ve büyümesine katkı sunan isimlere 25 Kasım Edirne'nin Kurtuluş Günü Resepsiyonu kapsamında Fahri Hemşehrilik Beratları verdik. Edirne için önemli isimlerden biri olan, kentimizin kültürel kimliğine, sosyal gelişimine ve ekonomisinin dinamizmine ciddi katkısı olan Trakya Üniversitesi'nin kurucu rektörü olan Prof. Dr. Ahmet Karadeniz'e  bu yıl Fahri Hemşehrilik Beratı verilmesini meclisimizin taktirlerine sunuyorum. Prof. Dr. Ahmet Karadeniz, o yıllarda çok zor biri işi başardı. 1982'de Trakya Üniversitesi bir bölge üniversitesi olarak kuruldu. Tekirdağ, Kırklareli ve Çanakkale illerini de kapsıyordu. O yılların teknoloji ve imkanlarıyla kurulan üniversite daha sonra 1992'de Çanakkale 18 Mart Üniversitesi'ni, 2006'da Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi'ni ve 2007'de de Kırklareli Üniversitesi'ni bünyesinden çıkarmıştır. Bugün 47 bin öğrencisi olan üniversite kentimizin güzide ve anlamlı değerli bilim yuvasıdır. Kentimize çok ciddi katkıları olmuştur. Bunda Karadeniz'in çok ciddi katkısı vardı. Kendisine Fahri Hemşerilik Beratı'nın verilmesini meclisimizin takdirlerine sunuyorum. Bu Edirne Halkı'nın bir vefa, bir minnet borcudur" dedi.
 
Daha sonra Prof. Dr. Tarık Ahmet Karadeniz'e  Fahri Hemşerilik Beratı'nın verilmesi oy birliğiyle kabul edildi. 

Gündem dışı ikinci maddeyi değerlendiren Başkan Gürkan, "Kentimizde birçok insanımıza imkan sunan Edirne Giyim Sanayi sosyal sorumluluk projelerine de katkıda bulunmaktadır. Çok kaliteli markalara iş yapan bir firmadır. Kentimize yaptığı katkılar, bu kadar insana ekmek sağladığı için bu firmanın kurucusu, genel müdürü Mümtaz Erman'a da Fahri Hemşehrilik Beratı verilmesini meclisinin takdirlerine sunuyorum" ifadelerine yer verdi. Gündem dışı ikinci maddede oy birliğiyle kabul edildi. 
Daha sonra Belediye Meclisinde şu maddeler görüşüldü: 

"Edime Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın talebinin Ulaşım Komisyonu'na havale edilmesi. Podgorista Yunus Emre Enstitüsü taraflından 20-22 Kasım 2017 tarihleri arasında Karadağ'ın Niksiç, Pljevlja ve Cetinje şehirlerinde gerçekleştirilecek olan Türk Halk Oyunları gösterisine Edirne Belediyesi'nin halk oyunları ekibinin görevlendirilmesi. Korsan taksiciliğin engellenmesi için Edime Belediyesi Taksi Yönetmeliğinde değişiklik yapılması talebinin Ulaşım Komisyonu'na havalesi. Edime Belediyesi Servis Araçları Yönetmeliğinin revizyon edilerek güncellenmesi talebinin Ulaşım Komisyonu'na havalesi.  2018 yılı Performans Programı'nın görüşülmesi. Edirne Belediyesi'nin 2018 Mali Yılı Gelir-Gider Bütçesinin ve 2018 Yılı Vergi, Resim, Harç ve Ücret Tarifelerinin Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edilmesi. Kitle etütlü plan değişikliği talebi ile ilgili 1 adet konunun İmar Komisyonuna havale edilmesi."


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!