Edirne'de engelliler fotoğraflarla duygularını anlattı

Güncelleme Tarihi:

Edirnede engelliler fotoğraflarla duygularını anlattı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2016 13:30

Edirne'de engelliler fotoğraflarla duygularını anlattı

Haberin Devamı

Ali Can ZERAY/EDİRNE,(DHA)-EDİRNE 'de engelli vatandaşlar sorunlarını “Birde bu gözle bakın” fotoğraf sergisi ve hazırladıkları broşürleri dağıtarak anlattı.

Edirne’de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle, Edirne Engelli Gönüllüler Derneği trafiğe kapalı Saraçlar Caddesi'nde “Birde bu gözle bakın” isimli fotoğraf sergisi açtı. Engelli vatandaşların normal insanlarından farklı olmadığı anlatıldığı ve farkındalık yaratmak için hazırlanan fotoğraf sergisinde engelliler sorunları paylaşıldı. Fotoğraf sergisini gezmek ve engelli vatandaşlarla bir arada olmak için Saraçlar Caddesi'ne gelen Edirne Belediye Başkanı  Recep Gürkan, belediye olarak engellilerin sorunlarını dinleyip onların yaşamını kolaylaştırmak için daha fazla çalışma yapmaları gerektiğini söyledi.  Gürkan’ın etkinliği takip eden gazetecilere ‘Beni Gördüğün de’ diye başlıklı okuduğu broşürde,  “Acıyarak bakma, ben acınacak durumda değilim. Engelimi ceza olarak gösterme ben ceza değilim. Geçmiş olsun deme, çünkü sen dediğinde geçmiyor. Teselli etme, biz kabul ettik sizde kabul edin. Sorular sorma, merakın yüzünden acı çekmek zorunda değilim. Hepimiz engelli adayıyız deme, bizim adaya ihtiyacımız yok. Bana yardım ettiğinde sevaba gireceğini düşünme, ben sana cenneti garantileyemem. Bana yardım etmeye kendi başına karar verme yardım etmek için benden izin al” şeklinde engellilerin duygu ve talepleri okuyarak dillendirdi.

3 ARALIK BİR KUTLAMA GÜNÜ DEĞİLDİR
3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün bir kutlama günü değil farkındalık günü olduğunu belirten Edirne Engelli Gönüllüleri Derneği Başkanı Serpil Erkenciler, "3 Aralık Engelliler Günü olmadığına hem fikiriz. Bu gün bir kutlama günü değil farkındalık günüdür. Bizde bunu bir farkındalık adı altında bizleri sadece engelimizle değil, yapabildiklerimizle görmenizi istedik. Ötekileştirmediğinizde neler yapabileceğimizi sizlere sunduk. Toplumda tüketen değil, kaliteli yaşama katkı sağlayan bireyler olarak buradayız. Anne baba evlat, memur olarak buluşmak istedik" dedi.
 
Engelliler, daha sonra duygu ve taleplerinden oluşan yazılı broşürleri dağıttı. 
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!