Edirne'de, 'Bilim ve Teknoloji Şenliğ'

Güncelleme Tarihi:

Edirnede, Bilim ve Teknoloji Şenliğ
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2017 15:24

Edirne'de, 'Bilim ve Teknoloji Şenliğ'

Haberin Devamı

Ali Can ZERAY/EDİRNE,(DHA)-EDİRNE'de Sultan 2'nci Beyazid Külliyesi'nde Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileri tarafından TÜBİTAK proje kapsamında, kentte ilk ve ortaokul öğrencilerine eğitim amacıyla, "Edirne Bilim ve Teknoleji Şenliği" düzenlenen törenle açılışı yapıldı. 

ETrakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileri, TÜBİTAK onaylı "Edirne Bilim ve Teknolojiyle Buluşuyor Projesi" kapsamında fizik, kimya, biyoloji, matematik, tarih, coğrafya, astronomi, robotik ve teknoloji alanındaki buluşlarını minik öğrencilere tanıtıp, 2 günlük eğitim vermek için bir araya geldi.

Edirne Sultan 2'nci Beyazid Külliyesi'nde düzenlenen ve 2 gün sürecek etkinlik için açılış töreni düzenlendi. Törene Edirne Valisi Günay Özdemir, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cirit ile akademisyenler, öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

Vali Günay Özdemir, "Bilim şenliklerini iki günlük etkinlik olarak değil de öğrencilerin bir yaşam alanı bir eğitim alanı olarak düşünülmelidir. Bilim şenlikleriyle ilgili sürekli bir yer planlanırsa öğrenciler için çok faydalı olacağını düşünüyorum" dedi.

Açılışın ardından açılan stantları gezen Vali Özdemir ve beraberindekiler çocuklar ile sohbet edip projeler hakkında bilgi aldı. Şenliğe katılan öğrencilerde çeşitli etkinliğe katılarak bilimin oyun haline getiren etkinliklere katılarak gönüllerince eğlendiler. Bilim şenliği girişinde AKUT üyeleri deprem TIR'ında çocuklara deprem hakkında ne yapmaları gerektiği hakkında bilgilendirdi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!