Edirne ve Tekirdağ'da jandarmanın kuruluşu kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Edirne ve Tekirdağda jandarmanın kuruluşu kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2017 15:05

Edirne ve Tekirdağ'da jandarmanın kuruluşu kutlandı

Haberin Devamı

Ali Can ZERAY-Ruhan YALÇIN/EDİRNE,TEKİRDAĞ, (DHA)- JANDARMA Teşkilatı’nın 178’inci kuruluş yıldönümü, Edirne ve Tekirdağ'da düzenlenen törenlerle kutlandı. Edirne'deki törende özel eğitimli köpeklerin gösterileri ilgiyle izlendi.
Edirne’de düzenlenen törene Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Belediye Başkanı CHP’li Recep Gürkan, Jandarma Komutanı Albay Kamuran Ersan, Edirne Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan ve bazı kurum müdürleri ile şehit aileleri katıldı. Saygı duruşu İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören konuşmaların ardından, düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Edirne İl Jandarma Komutanlığı bahçesindeki törende özel eğitimli arama, iz ve narkotik köpekleri de gösteri yaptı. Senaryo gereği labrador cinsi Çizik isimli iz takip köpeği, söylenen komutları yerine getirerek gösteri yaptı. Ardından sahneye çıkan 'Alem' isimli bomba arama köpeği ise çantada saklı bombayı buldu. Son olarak gösteri için sahne alan Belçika kurdu 'Caka' ise otomobile gizlenmiş uyuşturucuyu kısa sürede bularak büyük beğeni topladı. Köpeklerin gösterileri engelli  parkurlardan geçmeleriyle son buldu.
TEKİRDAĞ'DA JANDARMA FOTOĞRAF SERGİSİ
Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı’nda tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törene, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Tekirdağ  Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Namık Kemal Üniversitesi  Rektörü Prof Dr. Osman Şimşek, Tekirdağ İl Jandarma Komutanı Albay Erdal Eren ve kurum müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı. Tören saygı duruşu İstiklal Marşı okunmasıyla başlandı. Konuşmaların ardından  düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenci ve başarılı askeri personele ödüller verildi. Ardından protokol jandarma teşkilatının çalışmalarını anlatan fotoğraf sergisini ziyaret etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!