Edirne Uluslararası Film Festivali Balkanlara Tanıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Edirne Uluslararası Film Festivali Balkanlara Tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2015 16:18

EDİRNE ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ

Edirne Valiliği ile Edirne Belediyesi’nin katkılarıyla Özrumeli isimli firmanın organizasyonuyla yapılacak olan Edirne Uluslararası Film Festivali Balkan ülkelerine tanıtıldı.
Balkan ülkelerine düzenlenen tanıtım programının tamamlanmasının ardından Deveci Han Kültür Merkezi’nde basın mensuplarına bilgilendirme toplantısı yapıldı. Organizasyonu gerçekleştiren firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Murat Tufan, Edirne Uluslararası Film Festivali’nin ilk defa Balkan ülkelerinin katılımıyla gerçekleştirileceğini belirtti.
Yurt dışında film festivalinin tanıtımını ilk defa yaptıklarını kaydeden Tufan, "İlk önce Romanya’dan başlayarak, Sırbistan, Bosna Hersek, Kosova, Makedonya, Yunanistan ve Bulgaristan’la tanıtımımızı sonlandırdık. Romanya’da başlayacağımız bu serüvenimiz 2 yıl içinde 12 tane Balkan ülkesinin Edirne’ye gelerek birer hafta kendi sinemalarını anlatmak, kendi filmlerini anlatmak olacaktır. Nihai hedefimiz Edirne’de bir plato kurmak. Edirne’nin ekonomisinin gelişmesini sağlamayı hedefliyoruz. Sadece Selimiye Camimizle, Kırkpınar Yağlı Güreşlerimizle ve yaptığımız birkaç tane etkinlikle Edirne’nin tanıtımı bir yere kadar gelebiliyor. Edirne, İstanbul’un gölgesinde kalıyor. Biz Edirne’nin tarih, sanat ve kültürün yanında bir de festivaller şehri olmasını arzuluyoruz. Böyle bir projeksiyon içerisinde belki bir yıl sonra etkisi görülmeye başlanacaktır. Edirne’de esnaf, sanatsever ve bunun yanında 40 bin öğrencimiz var. Biz bu etkinliklerimizle Edirne’ye bir kültür merkezi kazandırmaya vesile oluruz inşallah. Biz Avrupa Birliği’nin bir sınır şehriyiz. Halkın da desteğiyle inşallah birkaç yıl içinde doğru bir perspektife oturur. Edirne bürokrasisinin, esnafının ve halkının Edirne Uluslararası Film Festivalimize sahip çıkmasını diliyoruz" dedi.
Edirne Uluslararası Film Festivali Sanat Yönetmeni Yıldırım Yenilmez ise, Balkan ülkeleri ziyaretini değerlendirdi. Yenilmez, 20- 26 Kasım’da Edirne’de yapılacak olan film festivalinin kazananlarına bölgenin simgesi olan Ayçiçeği heykelciği ile Edirne’ye özgü olan aynalı süpürge vereceklerini söyledi. Ayrıca Yenilmez, Aynalı Süpürge’nin hikayesini Balkan ülkelerinde anlattığını çok büyük ilgi gördüğünü de sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!