Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Ve Denetleme Şube Müdürü Soydan:

Güncelleme Tarihi:

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Ve Denetleme Şube Müdürü Soydan:
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2015 15:16

TRAFİK HAFTASI NEDENİYLE EDİRNE HALK EĞİTİM MERKEZİ’NDE TÖREN DÜZENLENDİ.

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Fahrettin Soydan, trafik sorunlarının toplumsal sorunlardan bir tanesi olduğunu söyledi.
Edirne Halk Eğitim Merkezi’nde Trafik Haftası dolayısıyla tören düzenlendi. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin başta olmak üzere il protokolü ve ilkokul öğrencilerinin katıldığı programın açılış konuşmasını yapan Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Fahrettin Soydan, insanların toplu olarak yaşamaları sonucunda ortaya çıkan toplumsal sorunların en önemlilerinden birisinin trafik sorunu olduğunu söyledi.
Sorunun toplumsal bir sorun olması sebebiyle, çözümün de tüm toplumun katkısı ile olacağına dikkat çeken Soydan, "Bu sorunun çözümü toplumun her ferdinin, kurumunun ve kuruluşunun ayrı ayrı katkıları ile olacaktır. Trafikteki 2013 ve 2014 yılı karnesinde tescilli araç sayısının 137 bine ulaştığı ilimize 2013 yılında bin 419 kaza, 2014 yılında bin 394 kaza meydana gelmiştir. Meydana gelen bu kazalar sonucunda 2013 yılında 20, 2014 yılında ise 19 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Bu bağlamda oluşturulan Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı ile 2020 yılına kadar trafik kazası sonucu meydana gelen ölümlerin yüzde 50 oranında azaltılması hedeflenmektedir. Yapılan çalışmalara bakıldığında ülkemizde meydana gelen trafik kazalarının yüzde 34’ünün hız ihlallerinden meydana geldiği tespit edilmiştir" şeklinde konuştu.
Soydan’ın ardından 2008 yılında geçirdiği trafik kazası sonucu tekerlekli sandalyeye mahkum olan Kimya Mühendisi Mehmet Alptuğ, trafik kazası geçirdiği günden bugüne dek hayatındaki değişiklikleri anlattı. Alptuğ, kaza geçirmeden önce parlak bir hayatı olduğuna değinerek, "Ben kaza geçirmeden önce, özel bir fabrikada müdürlük yapıyordum. Bir gün işime giderken geçirdiğim kaza sonucunda tekerlekli sandalyeye mahkum oldum. O günden bugüne kendimi kenara atılmış gibi hissediyorum. Sizler trafik kurallarına uyun ve uymayanları uyarın. Görevini yapmaya çalışan trafik polislerine de bu konuda yardımcı olun" diye konuştu.
Alptuğ’a günün anısına plaket vermek üzere sahneye gelen Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, "Neymiş, ben öyleydim, ben şöyleydim denmeyecekmiş. Ben ne oldum değil, ne olacağım dememiz gerekiyor. Mehmet Bey’in hikayesinden hepimizin çıkarması gereken dersler var. Evden çıkıp işine giderken 15 dakikada hayatı değişti ve tekerlekli sandalyeye mahkum oldu. Dolayısıyla trafik kurallarına uymayı ihmal etmeyeceğiz. Siz ne kadar kurallara uyarsanız uyun, eğer karşınızdaki kişi kural tanımazsa canınız her daim tehlikededir" dedi.
Konuşmaların ardından Trafik Haftası’na özel kısa film gösterimi yapıldı. Trafik Haftası için düzenlenen şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından program sona erdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!