Edirne’de okuma etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Edirne’de okuma etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2016 18:14

Edirne’de okuma etkinliği

Haberin Devamı

EDİRNE,(DHA)- 28 Mart - 03 Nisan arasında kutlanan 52. Kütüphaneler Haftası nedeniyle, Türk Kütüphaneciler Derneği Edirne Şubesi’nin düzenlemiş olduğu “Türkiye okuyor Edirne Okuyor” projesine Edirne Belediyesi, yayın hayatına kazandırdığı kültür eserleriyle katkı sağladı.

Edirne’de Saraçlar Caddesi’nde düzenlenen ‘Türkiye Okuyor Edirne Okuyor’ projesinde Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın Kültür ve Sanat Danışmanı Ender Bilar katıldı. Katılımın çok yoğun olduğu ve vatandaşların büyük ilgi gösterdiği etkinlikte, Edirne Belediyesi’nin yayın hayatına kazandırmış olduğu; Ayhan Tunca’nın ‘1905’ten 1930’a O yıllar Olaylar ve Edirne’den Gazi Mustafa Kemal Atatürk Geçti’, Özden Uludere ve Hüseyin Koç’un ‘Kuruluşundan Günümüze Edirne Musiki Derneği’, Tayyip Yılmaz’ın ‘Edirne’nin Kültür ve Sanat Yaşamında Tayyip Yılmaz’, ‘Aziz Nesin’in Edirne Yazıları’ ile çevirisini Ender Bilar’ın yaptığı ‘Anne Masalları’ adlı kitaplar Edirnelilere takdim edildi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın eğitime ve kültürel yayınlara çok önem verdiğini ifade eden Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, “Edirne Belediyesi olarak bugün gerçekleştirilen çok güzel bir kampanyaya; Edirne Belediyesi olarak biz de destek veriyoruz. Edirne’nin tanıtımına, kültürüne katkı veren eserler, Edirne Belediyesi tarafından desteklenerek, yayınlanmaktadır. Bugüne kadar yayınladığımız birbirinden değerli eserlerin Edirne Halkı’yla buluşması bizler için çok önemli” ifadelerine yer verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!