Edirne’de, LED’li sinyalizasyon sistemi hizmete girdi

Güncelleme Tarihi:

Edirne’de, LED’li sinyalizasyon sistemi hizmete girdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2016 11:16

Edirne’de, LED’li sinyalizasyon sistemi hizmete girdi

Haberin Devamı

EDİRNE,(DHA)-EDİRNE Belediyesi, trafik güvenliğini arttırmaya yönelik yaptığı çalışmalar doğrultusunda 5 ayrı kavşakta 20 ayrı noktaya LED’li sinyalizasyon sistemini hizmete sundu.
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın talimatları doğrultusunda kent merkezinde yaya ve araç güvenliğini arttırmak adına çalışmalarına hız kesmeden devam eden Edirne Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, LED’li sinyalizasyon sistemini hizmete sunmak için çalışmalarına başladı. Örneği daha önce KİPA karşısında yaya geçidinde bulunan LED’li sinyalizasyon sistemi, Orduevi, Ziraat Bankası, Carrefoursa, Dsi ve Migros kavşakları olmak üzere 5 ayarı kavşakta vatandaşların hizmetine sunulacak.
Söz konusu uygulama ile trafik ışıklarında bulunan sinyal lambalarıyla; sinyal lambalarının bağlı bulunduğu direkler aynı renkli ledli lambalar birlikte yanacaklar. Bu sistem sayesinde trafik lambalarının ne renk yandığı sürücüler tarafından çok uzun mesafelerden bile görülebilecek.
Bu sistemin özellikle yayaların karşıdan karşıya yoğun olarak geçtiği alanlarda uygulanacağını ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “LED’li sinyalizasyon sistemine gece yaya yolunu aydınlatan özel bir donanım da eklendi. Bu sistemle karşıdan karşıya geçen yayalarda sürücüler tarafından çok uzun mesafelerden rahatlıkla görülebilecektir. Sürücü ve yayaların yanlış ışıkta geçmesini ortadan kaldıran bu sistemle yaşanması muhtemel kazaların azalmasını hedefliyoruz” dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!