Edirne Belediyesi’nden çocuklara 'macera parkı'

Güncelleme Tarihi:

Edirne Belediyesi’nden çocuklara macera parkı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2016 13:37

Edirne Belediyesi’nden çocuklara 'macera parkı'

Haberin Devamı

EDİRNE,(DHA)- EDİRNE Belediye Başkanı Recep Gürkan, çocuklara nefes alacak yeni alanlar sunmaya devam ediyor. 2 bin 800 metrekarelik bir alan yapılacak olan Macera Parkı, çok kısa bir süre sonra Edirneliler ile buluşacak.
Apartman hayatında bilgisayar oyunlarıyla büyüyen çocukları sokağa çıkartarak; çocukların kendi yaş gruplarıyla iletişim kurabilmelerini sağlamak ve çocukların sokakta özgürce koşmasına olanak yaratmak amacıyla çalışmalarına devam eden Edirne Belediyesi, Şükrüpaşa Mahallesi’nde Macera Parkı’nın yapımına başladı.
2 bin 800 metrekarelik bir alana kurulacak olan parkta bin 100 metrekarelik yeşil alan, 300 metre uzunluğunda yürüyüş yolu yer alacak. Parkın en önemli özelliği ise çocuk oyun alanı olacak. 350 metrekarelik bir alanda kurulacak olan oyun alanında çocukların tırmanıp, koşabileceği engebeli oyun parkları yer alacak.
‘Özgür Çocuklar Parkı’yla çıktıkları yola Macera Parkı’yla devam ettiklerini anlatan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Edirne’nin 24 mahallesine de çocukların özgürce koşup oynayabileceği alanlar yaratmaya çalışıyoruz. Bazı mahallelerde de Cumhuriyet Parkı’nda olduğu gibi var olan parkları yenileyerek, halkımızın kullanımına sunuyoruz. Çocukların kendi yaş gruplarıyla iletişim kurabilmelerini sağlamak ve çocukların sokakta özgürce koşmasına olanak yaratmak amacıyla hazırladığımız Macera Parkı’nı yine Atatürk’le, demokrasiyle, cumhuriyet ile nefes alan bir kentin; geleceğe umutla bakan çocuklarına armağan edeceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!