Edirne Belediye Başkanı Gürkan, 18 Mart’ın “Emsalsiz bir şahlanış destanıdır”

Güncelleme Tarihi:

Edirne Belediye Başkanı Gürkan, 18 Mart’ın “Emsalsiz bir şahlanış destanıdır”
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2017 12:16

Edirne Belediye Başkanı Gürkan, 18 Mart’ın “Emsalsiz bir şahlanış destanıdır”

Haberin Devamı

EDİRNE,(DHA)- EDİRNE Belediye Başkanı Recep Gürkan, Çanakkale Savaşı’nın bir milletin bütün dünyaya karşı onurunu, şerefini, namusunu ve bağımsızlığını kanının en son damlasına kadar nasıl koruduğunu gösteren emsalsiz bir şahlanış destanı olduğunu söyledi. 
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle yayınladığı mesajda şunlara yer verdi:
"Bir milletin ölümü göze aldığı savaştır Çanakkale Savaşı. Okulların savaşta hayatını kaybeden öğrenciler nedeniyle mezun veremediği; annelerin evlatlarını savaşa kına yakarak gönderdiği; Seyit Onbaşı’nın sırtında 215 kiloluk mermiyi taşıdığı; erkeklerle birlikte kadınlarımızın da cephede omuz omuza savaştığı; Mustafa Kemal’in Anafartalar’da kalbinin üstünde bulunan cep saatinin kurşunu yavaşlatması sayesinde hayata tutunduğu savaştır, Çanakkale Savaşı. Kurtuluş Savaşı’nın da kıvılcımını yakan bir zaferdir, Çanakkale Savaşı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman zarfında yerimize başka kuvvetler ve kumandanlar kaim olabilir’ sözüdür Çanakkale Zaferi.  Dünyaya “Çanakkale Geçilmez” diyerek tarihin akışını değiştiren şanlı ecdadımızdır, Çanakkale Zaferi. 
Türk Milleti’nin kahramanlık destanı, nesilden nesile aktarılacak ilham kaynağıdır Çanakkale Zaferi. Böyle bir savaşın, inancın, vatan sevgisinin zafer ile sonuçlanmaması mümkün mü? Şüphesiz ki; Türk Milleti’nin, yenilmezliğini, cesaretini, azmini tüm dünyaya kanıtladığı, Türk Milleti’nin bağımsızlığı için nasıl küllerinden doğabileceğini gösterdiği bu savaş ve bu savaşta verilen mücadele sonsuza kadar bizim rehberimiz olmaya devam edecektir"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!