Edirne Baro Başkanı Yıldırım’dan otopark tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Edirne Baro Başkanı Yıldırım’dan otopark tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2017 17:40

Edirne Baro Başkanı Yıldırım’dan otopark tepkisi

Haberin Devamı

EDİRNE,(DHA)- EDİRNE Baro Başkanı Özgür Yıldırım, Edirne Belediyesi’nin cadde ve sokaklarda park eden araçlardan hukuksuz bir şekilde ücret topladığını ifade ederek, "Mahkeme kararına aykırı olarak Kıyık Caddesi’nden otopark parası toplanmaya devam edilmektedir. Açıkça suç işlenmektedir. Bu hukuka aykırı uygulamanın devam ediyor olması aynı zamanda Edirne Halkına büyük bir saygısızlıktır" dedi.

Edirne Baro Başkanı Özgür Yıldırım, geçtiğimiz yıl Edirne İdare Mahkemesi’nin belediyenin aldığı park ücretlerine ilişkin bir karar aldığını ifade etti. Kıyık, Zübeyde Hanım Caddeleri ile Pazar yeri çevresi araç park yeri olarak işletilemeyeceğini kaydeden  Yıldırım, "Otopark parası toplanamaz. Caddeler arasında yer alan ara sokaklardan da otopark parası toplanamaz. Anayasamızın 138. maddesine göre Edirne Belediyesi’nin yukarıdaki mahkeme kararına uymak zorunda olduğunu, Mahkeme kararına aykırı otopark uygulamalarının derhal sonlandırılması gerektiğini ifade etmiştim. Belediyenin halkın ve hukukun yanında olması gerektiğini belirtmiştim. Mahkeme kararına aykırı olarak Kıyık Caddesi’nden otopark parası toplanmaya devam edilmektedir. Açıkça suç işlenmektedir. Bu hukuka aykırı uygulamanın devam ediyor olması aynı zamanda Edirne Halkına büyük bir saygısızlıktır. Kaldırıma araç park etmek yasaktır. Kaldırımlara park eden araçlardan ‘otopark ücreti’ adı altında asla para toplanamaz. Buna ‘değnekçilik’ denir. Çarşının göbeğinde bulunan tarihi kervansarayın arkasındaki kaldırıma araçların park etmesine ve park eden araçlardan yasal olmayan şekilde birkaç kişinin para toplamasına göz yumulmaktadır. Edirne kimsenin babasının çiftliği değildir. Araçlar tarihi kervansarayın duvarlarına bir karış mesafede park halinde bırakılmaktadır" dedi.

Kamuya ait olan kaldırımlardan otopark ücreti alındığını ifade eden Yıldırım, "Kaldırımlara park eden araçlardan para toplayan kişiler bu cesareti nereden bulmaktadır! Kamuya ait olan kaldırımları kendilerine ait yasal bir otopark gibi işletmelerine kim göz yummaktadır! Göz yumanlar, kaldırımlardan para toplayanlarla ‘ortak’ mıdır! Yoksa para toplayan birkaç kişiyle mücadele edemeyecek kadar ‘korkak’ mıdır! Son birkaç yıl içerisinde yaşanmaya başlanan bu hadiseler Edirne’ye hiç yakışmamaktadır.  Edirne’de yönetim zaafiyeti ve otorite boşluğu bulunmaktadır. Yetkilileri bugüne kadar yapmaya cesaret edemedikleri görevlerini yapmaya davet ediyorum"  ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!