Edinburgh Ödülü programı devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Edinburgh Ödülü programı devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2015 11:38

Gençlerin kendi hayatlarında, yaşadıkları toplumda ve dünyada bir fark yaratmalarını sağlayacak Edinburg Uluslararası Gençlik Ödülü Programı, bu yıl da düzenlenecek.

Haberin Devamı

Öğrencilerin bireysel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlayacak olan Edinburgh Uluslararası Gençlik Ödülü Programı bu yıl da devam edecek. İSTEK Bilge Kağan Okulları’nın 2012 yılında uygulamaya başladığı program; toplum hizmeti çalışmaları, beceri geliştirme ve girişimcilik, fiziksel gelişim, çevreyi ve doğayı tanıma olmak üzere 4 boyutta uygulanacak. Katılımcılar, toplum hizmeti programlarına girecek, yeni hobiler edinecek, sanat ve spor alanlarında becerilerini geliştirecek ve doğayı tanımayı, uyum sağlamayı öğrenecek. 14-24 yaş grubu için düzenlenen programa 100’den fazla ülkeden milyonlarca genç katılabilecek.

Programın önemli özelliklerinden biri her öğrencinin bir hobi edinmek zorunda olması. Öğrenciler hobilerini seçerken sadece yetenekleriyle sınırlı kalmayacak, yeni spor ve sanat dallarını da değerlendirerek kendilerini geliştirecek. Programın son ve en zorlayıcı kısmı ise “macera ve keşif” boyutu olacak. İki günlük bir doğa yürüyüşü yapan ve çadırlarda konaklayan öğrenciler, farklı doğa koşullarında takım olarak hareket etmenin keyfini yaşayacak.

Haberin Devamı

“Fark yaratacak bireyler yetişecek”

İSTEK Bilge Kağan Okulları Kampüs Müdürü Aydın Karabaş, 4 yıldır yaklaşık 400 öğrencinin sertifika almasını sağladıkları bu program ile gençlerin içinde yaşadıkları toplumda ve dünyada fark yaratacak bireyler olarak yetişeceklerini söyledi. Beden Eğitimi Öğretmeni ve Edinburgh Programı Koordinatörü Öznur Aydoğar ise program için “Gençlerin sorumluluk bilinçlerini kuvvetlendirirken, onu kendi yeteneklerini keşfetmeye, doğayı tanımaya ve onunla yaşamayı öğrenmeye, farklı kültürel ve sosyal özelliklere sahip bireyler ile bir araya gelmeye teşvik ediyor” dedi.
Programı uygulayan öğrencilerden 9A sınıf öğrencisi İrem Karaaslan da “Bu program sayesinde anlatabileceğimiz anılar, arkadaşlar edindik. Kendimizi geliştirip sorumluluklarımızın farkına vardık. En önemlisi bilinçlendik, toplumsal sorunları göz ardı etmeyen bireyler haline geldik. Daha bilinçli, daha sorumluluk sahibi bireyler olduk” diye konuştu.

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!