Eda'yı öldüren eski eşi rapora gidecek

Güncelleme Tarihi:

Edayı öldüren eski eşi rapora gidecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2017 18:08

Eda'yı öldüren eski eşi rapora gidecek

Haberin Devamı

İZMİR'in Karabağlar İlçesi'nde, boşandıktan sonra barıştığı 2 çocuk annesi 41 yaşındaki Eda Okutgen'i, oturduğu apartmanın merdivenlerinde bıçaklayıp öldürmekten tutuklanan ve ömür boyu hapis cezasına çarptırılan 43 yaşındaki Uğur B. hakkındaki karar, Adli Tıp Kurumu'ndan akıl sağlığıyla ilgili rapor alınmadığı için bozuldu. Tekrar görülmeye başlayan davada mahkeme heyeti, sanığın cezai ehliyetinin olup olmadığının tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumu Gözlem İhtisas Dairesi'nde üç hafta süreyle gözlem altında tutulup, rapor hazırlanmasına karar verip, duruşmayı erteledi.

Olay, 30 Kasım 2014'te Fahrettin Altay Mahallesi 2/3 Sokak 11 numaradaki apartmanda meydana geldi. İlaç firmasında çalışan Eda Okutgen, organizasyon işiyle uğraşan Uğur B.'den, bir yıl önce, şiddetli geçimsizlik yüzünden boşandı. Yakınlarının araya girmesiyle barışan Eda Okutgen ve Uğur B., nikahsız olarak tekrar aynı evde yaşamaya başladı. Eda Okutgen, Uğur B. ile kavga edince evden ayrıldı. Uğur B., apartman çıkışında yakaladığı Eda Okutgen'i defalarca bıçakladı. Okutgen hastanede hayatını kaybederken, polis merkezine giderek teslim olan Uğur B. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Bıçaklama anı, apartmanın güvenlik kameralarınca da görüntülendi.

İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Uğur B. ile ilgili olarak Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nden verilen raporda, cezai ehliyetinin tam olduğu belirtildi. Mahkeme heyeti, sanığa ömür boyu hapis cezası verdi. Sanık avukatı, müvekkilinin akıl sağlığına dair yeni rapor alınmasını istediklerini, cinayeti tasarlayarak işlemediğini belirtip, kararın temyizi için Yargıtay'a başvurdu. Temyiz istemini inceleyen Yargıtay 1. Ceza Dairesi, sanığın avukatının talebi doğrultusunda  İstanbul Adli Tıp Kurumu Gözlem İhtisas Dairesi'ne gönderilerek yeni rapor alınması gerektiğini belirtip, kararı bozdu

Yargıtay'ın bozma kararının ardından, İzmir 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada, sanığın Adli Tıp Kurumu'na gönderilip rapor alınmasına karar verildi. Mahkeme kalemi, bozma gerekçesine göre sanığın daha önce psikolojik tedavi gördüğü belirtilen hastenelerden belgeleri istedi. Gelen belgeler eksik olunca sanık rapor alınması için bir türlü Adli Tıp Kurumu'na gönderilemedi.

Bozma kararının ardından davanın bugün yapılan son duruşmasına sanığın avukatı Uğur Onay, Eda Okutgen'in babası Abdullah Orhan Okutgen, ailenin avukatı Umut İnceerler, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Nesliahan Ersoy ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği yetkilisi Sanem Deniz Kural katıldı. Sanık Uğur B. ise duruşmaya tutuklu bulunduğu Bandırma L Tipi Cezaevi'nden SEGBİS ile katıldı.

Mahkeme Başkanı Mehmet Öztaş, sanığın olaydan önce Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nden gelen tedavi belgelerini okudu. Sanık avukatı, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nden gelen belgelerin eksik olduğunu, klinik değerlendirme ölçekleri ile ruh salığı ve hastalıkları anabilim dalındaki hasta dosyanın gönderilmediğini belirtti, eksik dosyaların gönderilmesini talep etti.

Duruşma Savcısı Mehmet Oğur, sanığın İstanbul Adli Tıp Kurumu Gözlem İhtisas Dairesi'ne gönderilerek rapor alınması ve tutukluluk halinin devamı yönünde mütalaa verdi. Mahkeme heyeti, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne, sanık avukatının bildirdiği eksik belgelerin gönderilmesi için yazı yazılmasına, belgelerin tamamlanmasanın ardından sanığın üzerine atılı suç yönünden suç tarihi itibariyle cezai ehliyetini etkileyecek akıl hastalığının olup olmadığının tespiti amacıyla rapor alınmak üzere, 3 haftayı geçmemek üzere gözlem altına alınmak üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu Gözlem ihtisas Dairesi'ne gönderilmesine, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı eylül ayına erteledi.

Bahri KARATAŞ / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!