EDAK ve KEDAK, Keşan’da deprem fotoğrafları sergisi açtı

Güncelleme Tarihi:

EDAK ve KEDAK, Keşan’da deprem fotoğrafları sergisi açtı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2016 10:52

EDAK ve KEDAK, Keşan’da deprem fotoğrafları sergisi açtı

Haberin Devamı

KEŞAN(Edirne),(DHA)-EDİRNE’nin Keşan Doğal Afet Arama Kurtarma Derneği (KEDAK) ile Edirne Arama Kurtarma Derneği’nin (EDAK) ortaklaşa düzenlediği deprem fotoğrafları sergisi ilgi gördü.
Sergi, Hastane Caddesi üzerinde bulunan Şehitlik Parkı’nda açılan sergide, 23 Ekim 2011 tarihinde Van’da meydana gelen depremde EDAK’ın çalışmalarını konu alan fotoğraflar sergilenerek, ziyaretçilere bilgilendirici broşürler dağıtıldı. KEDAK Yönetim Kurulu Başkanı Cengizhan Aktan, sergiyle ilgili yaptığı açıklamada, “Deprem felaketi yaşamadığımız dönemlerde de deprem gerçeğini aklımızdan çıkarmamalıyız. Vatandaşlarımızı bilgilendirmek amacıyla böyle bir sergi düzenledik. EDAK’ın 5 yıl önce Van’daki depremzedelerin kurtarma çalışmalarıyla ilgili fotoğrafları sergiliyoruz. Aynı zamanda vatandaşlarımızı bilgilendirici broşür dağıtıyoruz. Deprem bölgesinde yer almaktayız. Saros Körfezi, 1’inci derecede, Keşan 2’nci derecede deprem kuşağında yer almakta. Depreme karşı vatandaşlarımızın bireysel olarak evlerinde, iş yerlerinde alabilecekleri önlemler var. Bunları hatırlatmak amacıyla böyle bir etkinlik yapıyoruz” dedi.
EDAK Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Sorumlusu Metin Kuş ise amaçlarının vatandaşları deprem konusunda bilinçlendirmek olduğunu belirterek, “Vatandaşlarımızı olası bir depremde kendi kendisini kurtarabilecek bir bilgiye sahip olması için boş zamanlarında gönüllü derneklerden eğitim alarak, ilk önce kendilerini daha sonrada çevresini kurtarabilecek kadar bilgi edinmelerini sağlamak. Halkımızı bilinçlendirmek amacıyla EDAK ve KEDAK ortak çalışmaları doğrultusunda böyle bir etkinlik düzenledik.” diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!