Eczacılardan ‘ısı nem cihazı’ sitemi

Güncelleme Tarihi:

Eczacılardan ‘ısı nem cihazı’ sitemi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2016 15:02

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, eczanelere ısı nem takip cihazı konulması uygulamasından vazgeçilmesi gerektiğini kaydetti. Saydan, internett ‘gıda takviyesi’ adıyla satılan ilaçların insanları zehirlediğini savundu.

Haberin Devamı

Eczanelerde ısı nem cihazı bulundurulması uygulamasının dünyanın hiç bir yerinde olmadığını belirten TEİS Genel Başkanı Nurten Saydan, sendikanın 10. yıl kutlamasında yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Isı nem cihazı uygulamasından hala vezgeçilmemiş olması, eczanelere bu aygıtların alınması zorunluluğunun devam etmesi ekonomik açıdan artık nefes alamaz hale gelen eczanelerimiz için ekstra bir yük getirmekten, bu cihazları ithal eden firmaların satmasını sağlamaktan başka bir işe yaramayacaktır. Bizler ekonomik olarak gereksiz yük getirecek uygulamalar yerine, Bakanlığımızdan tüm dünyada var olan, hele hele bizdeki gibi kademeli oranlarda karlılık uygulayan ülkelerde bu uygulamanın ayrılmaz parçası olan eczacı meslek hakkı uygulaması konusunda artık somut bir adım atılmasını bekliyoruz.

Haberin Devamı

İNTERNETTE SATILAN İLAÇLAR ZEHİRLİYOR

Ülkemiz sağlığı açısından adeta bir buzdağı gibi gizli bir diğer tehdit takviye edici gıda adı altında kontrolsüz satılan ve bilinçsizce tüketilen ilaçlardır. Maalesef Tarım Bakanlığı denetiminde olan ve aslında ilaç formunda ve ilaç olan bu ürünler yüzünden ülkemizde bu güne kadar kaç kişinin sağlık sorunu yaşadığını, kaç kişinin bu ilaçlar yüzünden hayatını kaybettiğini dahi net olarak bilemiyoruz. Eczanelerimizdeki sıcaklığın 24 saat aynı seviyede kalması konusunda halk sağlığı için hassas davranan yetkililerimizin internet ortamında satılan, her türlü denetimden uzak olan bu ürünler için bir an önce yasal düzenleme yapmasını istiyoruz. Tüm dünyadaki ilaç zehirlenmelerin yarıdan fazlasının internet üzerinden satılan bu tip sahte ilaçlar yüzünden olduğunu da söylemeliyiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!