Eczacılar Odası Bilecik İl Temsilciliği’nde Görev Değişikliği

Güncelleme Tarihi:

Eczacılar Odası Bilecik İl Temsilciliği’nde Görev Değişikliği
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2015 17:30

ESKİŞEHİR 9. BÖLGE ECZACILAR ODASI BAĞLI BİLECİK İL TEMSİLCİLİĞİNDE GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ OLDU.

Eskişehir 9. Bölge Eczacılar Odası’na bağlı Bilecik İl Temsilciliği’nde görev değişikliği oldu.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Bilecik İl Temsilcisi Dolunay Seval Taşkın, Türkiye genelinde 54 eczacı odası, eczacı odasının olmadığı Bilecik gibi illerde ise temsilcilikler bulunmakta olduğu belirtildi. Taşkın, “Örgütümüz, 30 binden fazla eczacıya hizmet vermektedir. 1956 senesinden bu yana faaliyet gösteren Türk Eczacılar Birliği (TEB) eczacıların faaliyetlerini kolaylaştırmak, meslek dayanışmasının önemine vurgu yapmak, eczacıların genel amaçlarına uygun olarak gelişmesini sağlayarak meslek disiplini ve ahlakını korumak üzere çalışmalar yürütmektedir. Her meslek grubu için doğru örgütlenme modelleri büyük önem taşımaktadır. Biz eczacıların meslek örgütlenmesi TEB, merkez heyeti, bölge eczacı odaları ve temsilcilik sistemleriyle bir bütündür. Bizim örgütümüz Türk eczacılar birliğinin; temeli haklılık, suyu güven, harcı emek, tuğlaları çalışkanlık, taşıyıcıları dürüstlük, dekorasyon cesaret, çatısı özgürlüktür. Meslek gurubu olarak bizim düsturumuz budur. Yine meslek gurubunda olduğu gibi bizim meslek grubumuzun da aşılması gereken bazı sorunları var” dedi.
“ECZACILIK ANDIMIZA VE YEMİNİMİZE BAĞLI BAĞLI KALARAK GÖREV ANLAYIŞIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ”
Taşkın, açıklamasının devamında, 2005 yılından beri eczanelere ağır hasar verildiğini ve bu sürecin devam ettiği belirterek, “Yaşanılan kırılmaları en iyi meslektaşlarımız bilirler. Bugünümüz ve geleceğimiz için radikal çözümlerin ve bir duruşun arayışı içerisindeyiz. Biz de Bilecik’te üyelerimizin güç birliğini ve dayanışmasını sağlamaya, ortak sorunlarımıza radikal ve ortak çözümler bulmaya çalışacağız. Eğitimli ve medeni insanlar olarak var olan sorunlarımızı konuşarak gerekiyorsa tartışarak çözebiliriz. Bugünü çözebilirsek mesleki geleceğimize emin adımlarla yürüyebiliriz. Söylemlerle uygulamaların aynı olması, niyetlerin samimi olması meslek içi sorunların çözümü için yeterlidir. Eczacılık andımızdaki yeminimize bağlı kalarak görev anlayışımızı sürdüreceğiz. Bizler, şahsi kimliklerimizden sıyrılarak mesleki duruşumuzu ön plana çıkaracağız. Atama ile gelmiş olduğumuz bu makama uygun görülmenin, meslektaşlarımızın önerisi olmanın onurunu yaşıyoruz. Tüm meslektaşlarımıza teşekkür eder büyük önder Atatürk’ ün kurmuş olduğu bu güzide ülkenin güzel insanlarına sağlıklı günler dileriz” diye belirtti.
YENİ GÖREVLER
Oda Yönetim Kurulu’nun kararı ile Bilecik İl Temsilciliğine Dolunay Seval Taşkın, yardımcılığa Zübeyde Eken Akarkarasu ve Yusuf Necati Ünsal, Denetçi Eczacı görevine ise Erkan Beler seçildiği bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!