Eczacılar, anılarıyla yarışacak

Güncelleme Tarihi:

Eczacılar, anılarıyla yarışacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2017 15:41

Eczacılar, anılarıyla yarışacak

Haberin Devamı

Cafer ZENGİN/KAYSERİ, (DHA)- ECZACILARIN yaşadıkları günlük olayları belgelemek amacıyla “Eczacılık Anıları” yarışması gerçekleştirilecek ve dereceye girenler ödüllendirilecek. Kayseri Eczacılar Odası Başkanı Oğuzhan Ulutaş, “İnşallah en dikkat çekici anı Kayseri’den yazılır” dedi.
Eczacılar yaşadıkları ilginç anıları kağıda dökecek. İnönü Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan yarışma ile ilgili bilgi veren Kayseri Eczacılar Odası Başkanı Oğuzhan Ulutaş, Eczacılık mesleği ilgili yaşanmış olan anılarında böylece kayıt altına alındığını ve gelecek nesillere aktarılmış olacağını söyledi. Ülke genelinde gerçekleştirilen yarışmanın son seçici kurulda önemli ve seçkin akademisyenlerin yer aldığını ifade eden Ulutaş, “Yarışma İnönü Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşiyor. Ulusal ve uluslararası katılıma açık, ödüllü Eczacılık Anıları 2017 adlı yarışmasında ayrıca birinciye 3 bin, ikinciye 2 bin ve üçüncüye de bin TL ödül verilecek. Türk Eczacılar Birliği’nin de katkısıyla gerçekleştirilen bu yarışma ile amaç eczacılığın gündelik olaylarını belgelemek ve geleceğe aktarmak. Bu çerçevede Kayseri’den de meslektaşlarımız yarışmaya hazırlanıyorlar. Anılarını kaleme döküyorlar. Eczacılık mesleği halkla iç içe yapılan bir meslek olduğu için her gün ilginç olaylar yaşanıyor. Eczacılara ilginç talepler geliyor. Tabii aynı zamanda sevinç ve acı olaylara da eczacılar gün geliyor şahit oluyor. İşte yaşanılan bu acı,tatlı olayları meslektaşlarımız yazıya dökecek. İnşallah bu yıl birinci Kayserimiz’den çıkar. En dikkat çekici anı Kayseri’den yazılmış olur.” dedi.
Yarışmaya başvurular elektronik ortamda yapılacak. Son başvuru tarihinin 28 Şubat 2017 olarak açıklandığı yarışma sonuçları da 14 Mayıs 2017'de İnönü Üniversitesi'nde yapılacak olan Eczacılık Bayramı töreninde kamuoyuna duyurulacak. Eczacıların tek anıyla katılacağı yarışmada aynı gün dereceye girenler de ödüllendirilecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!