Eczacıbaşılı kızlar: Şampiyonluğu Özgecan’a adıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Eczacıbaşılı kızlar: Şampiyonluğu Özgecan’a adıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2015 01:39

Avrupa’nın zirvesine yerleşen Eczacıbaşı VitrA’nın kızları, başarılarını pasta keserek kutlarken Başkan Eczacıbaşı “Türk kadınının maruz kaldığı şiddet ve cinayetlerle değil başarılarıyla anılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

CEV Denizbank Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde mutlu sona ulaşan Eczacıbaşı Vitra Başkanı Faruk Eczacıbaşı, Eczacıbaşı Spor Salonu’ndaki şampiyonluk kutlamasında kadınların kabus gibi hikayelerini duymaktan bıktıklarını belirtip “Bu şampiyonluğu başta Özgecan kızımız olmak üzere tüm şiddet gören kadınlarımıza adıyoruz” dedi.

Hürriyet’e özel açıklamalar yapan Eczacıbaşı Türk kadınının maruz kaldığı şiddet ve cinayetlerle değil başarılarıyla anılmasını istediklerini söyledi ve ekledi: “Takımımızın da bunda katkısı olduysa ne mutlu bize.”

‘KADINLARIN TOPLUMDAKİ YERİ ÇOK FARKLI’

TÜRK kadınının fırsat verilmesi halinde ne kadar güçlü olduğunu gösterdiklerini belirten Faruk Eczacıbaşı, “Biz Eczacıbaşı grubu olarak her zaman kadının gücünün toplumdaki yerinin çok farklı olduğuna inandık. Kadınlarımızın da buna inanacak kadar kendilerine güvenli olmalarını istiyoruz. Bunun kanıtı bu kupadır” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘DAHA FAZLASINI HAK EDİYORLAR’

ECZACIBAŞI Vitra Başkanı, sadece kendi takımlarının değil tüm Türk voleybol camiasında kadınların gücünün görüldüğüne dikkat çekerek “Kadınlarımız sporda, ekonomide de diğer tüm birimlerde de çok daha fazlasını hak ediyor. Katma değerleri en az erkekler kadar güçlüdür. Erkekler kadar çalışıyorlar, güçlerini gösterebiliyorlar, ayrıca sağlıklı bir aile yapısını da yönetiyorlar. Bence aynı zamanda da kendi iş ve mesleklerini en az erkekler kadar ciddi tutuyorlar. Biz tüm kadınlarımızın çok daha farklı noktada olmayı hak ettiğini düşünüyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!