Eczacıbaşı Vitra'yı deviren Vakıfbank finale yükseldi

Güncelleme Tarihi:

Eczacıbaşı Vitrayı deviren Vakıfbank finale yükseldi
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2014 16:24

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen 2014 CEV DenizBank Bayanlar Şampiyonlar Ligi'nin Dörtlü Final karşılaşmasında Eczacıbaşı VitrA'yı 3 - 1 yenen VakıfBank, finale yükseldi.

Haberin Devamı

Bakü Kristal Salonu'nda oynanan mücadelede 19-25, 25-19, 25-22 ve 25-17'lik setler sonunda galip gelen VakıfBank, adını finale yazdırdı.

Vakıfbank'ın rakibi Dinamo Kazan

DenizBank Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Final maçında Rusya temsilcisi Dinamo Kazan, ev sahibi Rabita Bakü'yü 3-0 yenerek finale yükseldi. Ev sahibi durumunda bulunan ve taraftar desteğiyle sahada mücadele eden Azerbaycan ekibi Rabita Bakü karşısında baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan Dinamo Kazan, elde ettiği galibiyetle finalde VakıfBank'ın rakibi oldu.

Organizasyonda bugün TSİ 14.00'te VakıfBank ile Dinamo Kazan arasında Şampiyonlar Ligi şampiyonunun belirleneceği final maçı, TSİ 17.00'de ise Eczacıbaşı VitrA ile Rabita Bakü arasında üçüncülük karşılaşması oynanacak.

Haberin Devamı

Guidetti: İnanılmaz bir zafer kazandık

DenizBank Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Final ilk maçında Eczacıbaşı VitrA'yı 3-1 yenerek finale yükselen VakıfBank'ın antrenörü Giovanni Guidetti, oyuncularını başarılı performanslarından dolayı tebrik etti. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında Giovanni Guidetti, "İnanılmaz bir zafer kazandık. Yedekteki oyuncularıma kadar herkes çok iyi iş çıkardı" dedi.

Finaldeki olası rakipleri Rabita Bakü ve Dinamo Kazan'la ilgili yöneltilen bir soru üzerine Guidetti, "Kimseden korkmuyoruz ama iki rakibimize de saygı duyuyoruz. Biz sadece kendi oyunumuzu düşünüyor olacağız. Bugün de 1-0 geriye düşmemize rağmen ardından 3 seti de kazanmayı bildik" diye konuştu.

Maçın ikinci setinde sakatlanan Naz Aydemir'in durumuyla fazla bilgi sahibi olmadığını da kaydeden İtalyan teknik adam, "Çok ağrısı vardı. Bugün sakatlık yaşadığı ikinci setin ardından oynayamadı ama yarın belki oynayabilir" ifadesini kullandı.

VakıfBank takımı kaptanı Gözde Sonsırma ise geride kalan sezondan itibaren üst üste 5 kupa kaldırıp, 73 maçlık bir galibiyet serisi yakaladıklarını hatırlatarak, "Hep zirvede kalmaya çalışmak gerçekten çok zor. Bugün ilk set dışında iyi oynadık. Yarın da kimin rakibimiz olacağı fark etmez" değerlendirmesinde bulundu.

Micelli: " Üzgünüz"

Eczacıbaşı VitrA Antrenörü Lorenzo Micelli de yaşadıkları yenilgi nedeniyle üzgün olduklarını belirtti. Kadro tercihi ve performanslarıyla ilgili soruya Micelli, "Üzgünüz. Kadro tercihimizi de taktik anlayışımıza göre belirledik. Bugün kazanamadık" demekle yetindi.

Eczacıbaşı VitrAlı oyuncu Büşra Cansu ise maça iyi başlamalarına karşın, ardından sahada verdikleri mücadelenin kazanmaları için yeterli olmadığını dile getirdi. Cansu, "Maç içinde inişlerimiz ve çıkışlarımız oldu ama geri dönüşleri iyi yapamadığımızı düşünüyorum. Biz oyuncular olarak ne kadar çalışsak da bu bir hatalar oyunu. Önemli olan üst üste gelmemesiydi" diye konuştu.

VakıfBank oyuncuları büyük mutluluk yaşadı


Öte yandan, karşılaşmanın bitimiyle saha içinde büyük bir sevinç yaşayan VakıfBank oyuncuları, birbirlerine sarılarak galibiyeti kutladı. Maçın bitiminde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan oyunculardan takım kaptanı Gözde Sonsırma, "İlk sette çok zorlandık ama ardından maçı lehimize çevirmesini bildik. Eczacıbaşı VitrA da çok iyi oynadı. Kendi takımımla gurur duyuyorum. Son 4 senede 3. kez final oynuyoruz. Bu çok zor bir şey ve başardığımız için çok mutluyum. Yarın final oynayacağız ve inşallah kazanan biz oluruz" dedi.

VakıfBanklı oyunculardan Gizem Karadayı da yaşadıkları sevinci dile getirirken, "Biz yine takım oyunumuzu ortaya koyduk ve iyi oynadık. Bugün kazanmayı başardık. Yarın rakip kim olursa olsun, çıkıp kupa için çıkıp savaşacağız. Elimizden gelen her şeyi yapacağız. Kupayı Türkiye'ye getirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı. Naz Aydemir Akyol'un sakatlanmasının ardından maçta önemli roller üstlenen 19 yaşındaki genç oyuncu Çağla Akın ise yaşadığı heyecanı aktarırken, şunları söyledi:

"Çok heyecanlıydım. Naz'ın yerini olabildiğince doldurmaya, takımıma yardım etmeye çalıştım. Benim için de çok büyük bir tecrübeydi. Burada daha önce şampiyonluk yaşamış insanlarla birlikte oynadım. Dışarıdan onlara gıpta ile bakarken, şimdi birlikte oynamak benim için çok gurur verici. İnşallah şampiyon olacağız."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!