Eczacıbaşı Vitra Şampiyonlar Ligi şampiyonu

Güncelleme Tarihi:

Eczacıbaşı Vitra Şampiyonlar Ligi şampiyonu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2015 20:33

Eczacıbaşı Vitra, CEV Denizbank Bayanlar Şampiyonlar Ligi final maçında İtalyan ekibi Unendo Yamamay'ı 3-0 yenerek Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu.

Haberin Devamı

Aylardır merakla beklenen ve Türk takımlarının şampiyonluk kupasına ulaşmak için kıyasıya bir mücadele verdiği 2015 CEV Denizbank Kadınlar Şampiyonlar Ligi kupasına Eczacıbaşı Vitra, İtalyan rakibi Unendo Yamamay’ı 3-0 yenerek ulaştı.

Eczacıbaşı Vitra Şampiyonlar Ligi şampiyonu


Bugüne kadar 4’lü final gruplarına 5 kez kalan ancak bu önemli kupayı bir türlü müzesine taşıyamayan Eczacıbaşı Vitra, adeta tarih yazdı ve Avrupa Şampiyonu ünvanını aldı.


TÜRK VOLEYBOLU DEV MAÇA KİLİTLENDİ
Tarkan’ın ‘Şımarık’ ve Toto Cutugno’nun ‘Kantare’ adlı parçaları eşliğinde sahaya çıkan Eczacıbaşı Vitra ve Unendo Yamamay ilk saniyeden son sayıya kadar büyük bir çekişme ve heyecan kasırgası halinde geçen bir mücadele verdiler.

İlk set dengeli bir şekilde başladı. File önünde başarılı bloklar yapan İtalyan ekibi ilk teknik molaya 7-8 önde girdi. Dün Vakıfbank’a karşı pasör olarak Asuman Karakoyun’u kullanan İtalyan Teknik Direktör Caprara, finalde bir taktik değişiklik yaparak maçın başlarında bu görevi daha tecrübeli bir isim olan Nilay Özdemir’e verdi. Nilay’ın ve Gözde Yılmaz’ın maça ağırlığını koymasıyla Eczacıbaşı Vitra adeta şahlandı ve ilk seti 25-22 kazanarak durumu 1-0 yaptı.

2. set iki takımın kıyasıya mücadelesine sahne oldu. İlk teknik molaya ekibimiz 8-7 önde girdi. Seti sürekli forse eden Eczacıbaşı Vitra, ABD’li oyuncusu Larson, milli yıldızımız Gözde Yılmaz ve Hırvat oyuncu Poljak’la farkı açarak seti 25-20 kazanarak durumu 2-0 yaptı.

3. sete de üstün başlayan Eczacıbaşı Vitra ilk teknik molaya 8-6 önde girdi. Farkı 5 sayıya kadar açan takımımızı İtalyan ekibi 13-13’te yakalayıp sete ortak oldu. Bu dakikadan sonra set başa baş mücadele şeklinde geçti. Set 20-20 olduktan sonra Dominik’li De La Cruz, ABD’li oyuncu Larson’la oyuna ağırlığını koyan Eczacıbaşı seti 25-21 alarak maçı da 3-0 kazandı ve Avrupa Şampiyonu oldu.

Şampiyonluk kutlamasında ‘Demba Ba’ diyerek tempo tutan Eczacı kızlarının sevincine spor kulübü başkanı Faruk Eczacıbaşı da ortak oldu.


ECZACI'NIN KIZLARI ÖDÜLLERİ TOPLADI
Eczacıbaşı Vitra, CEV Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu kupasını CEV Başkanı Andre Meyer'in elinden aldı. Madalyaları ise TVFB başkanı Özkan Mutlugil verdi.

Turnuvanın en değerli oyuncusu Eczacıbaşı Vitra'dan Larson olurken Gülden en iyi libero, en iyi orta oyuncu Fürst ve Poljak, De La Cruz de en iyi pasör çaprazı seçildi. Vakıfbank oyuncusu Rasic ise başarılı oyunuyla ödüle layık bulundu.

BAKMADAN GEÇME!