Eczacıbaşı VitrA dünya şampiyonu

Güncelleme Tarihi:

Eczacıbaşı VitrA dünya şampiyonu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2015 08:22

Eczacıbaşı VitrA, 2015 Kadınlar Dünya Kulüpler Voleybol Şampiyonası finalinde Rus ekibi Dinamo Krasnodar'ı 3-1 yenerek şampiyon oldu.

Haberin Devamı

2015 DenizBank Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi şampiyonu Eczacıbaşı VitrA, 2015 Kadınlar Dünya Kulüpler Voleybol Şampiyonası finalinde Dinamo Krasnodar takımıyla karşılaştı.

Taraftar desteğini arkasına alan Eczacıbaşı VitrA, karşılaşmaya hızlı başladı. İlk teknik molaya 8-4, ikinci teknik molaya da 16-11 önde giren turuncu-beyazlılar, Neslihan'ın 7 sayıyla en skorer olduğu ilk seti 25-16 kazandı.

İkinci sete de iyi başlayan Eczacıbaşı VitrA, ilk teknik molayı 8-4, ikinci teknik molaya ise 16-14 önde geçti. Mola sonrasında bir pozisyonda yüzüne darbe olan Dinamo Krasnodar'dan Fe Garay, sakatlanarak oyundan çıktı. Kısa süre dinlendirilen Brezilyalı oyuncu, setin son bölümünde oyuna geri döndü. Setin son 3 sayısını Polijak'ın iki ve De La Cruz'un bir bloğuyla kazanan turuncu-beyazlılar, seti 25-21 alarak karşılaşmada durumu 2-0'a getirdi.

Haberin Devamı

Üçüncü sete daha dirençli başlayan Dinamo Krasnodar, ilk teknik molayı 8-7, ikinciyi de 16-15 geride bitirdi. Rus temsilcisi, 20-20 eşitlikle girilen ve büyük çekişmeye sahne olan seti 26-24 kazandı ve farkı tek sete indirdi (2-1).

Dördüncü sette oyuna ağırlığını koyan Eczacıbaşı VitrA, ilk teknik molaya 8-7, ikinci teknik molaya da 16-13 üstün girdiği seti 25-19 alarak sahadan 3-1 galip ayrıldı.

Şampiyonluğa ulaşan Eczacıbaşı VitrA oyuncuları, teknik heyeti ve taraftarları, müsabakanın bitiminde büyük sevinç yaşadı.

Güney Amerika şampiyonu Brezilya'nın Rexona Ades takımını 3-0 yenen İsviçre temsilcisi Volero da turnuvayı 3. sırada bitirdi.

En değerli oyuncu Larson

İsviçre'nin Zürih kentinde bulunan Saal Spor Salonu'ndaki final maçı sonrasında kupa töreni düzenlendi.

Türk taraftarların renkli görüntüler oluşturduğu spor salonunda gerçekleşen törende Eczacıbaşı VitrAlı oyuncuların madalyalarını, Türkiye Voleybol Federasyon Başkanı Özkan Mutlugil verdi. Turuncu-beyazlılar voleybolcular, şampiyonluk kupasını ise Uluslararası Voleybol Federasyonu Başkanı Ary Graça'dan aldı.

Eczacıbaşı VitrA'dan Larson, turnuvanın en değerli oyuncusu (MVP) seçildi. En değerli orta oyuncu ise yine Eczacıbaşı VitrA'dan Poljak oldu.

Haberin Devamı

"Hakkıyla kazandığımız bir zafer oldu"

Eczacıbaşı Kulübü Başkanı Faruk Eczacıbaşı, "Çok büyük çalışmanın sonunda hakkıyla kazandığımız bir zafer oldu. Söyleyecek hiçbir şey bulamıyorum. Çok ağır bir çalışma ve sonunda bu zaferi hak ettiğimize inanıyorum" şeklinde konuştu.

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil de Türk voleybolu adına çok mutlu bir gün daha yaşadıklarını belirterek, "Şampiyonlar Ligi'nden sonra Dünya Kulüpler Kupası'nı da ülkemize getirdik. Eczacıbaşı camiasını tebrik ediyorum. Türk voleybolunun geldiği noktada önemli bir başarı gösterdiler" dedi.

Eczacıbaşı VitrA oyuncusu Neslihan Demir Güler ise müzelerinde olmayan iki kupayı kulübe kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayarak, "Çok mutluyuz. Hak ettiğimiz yerdeyiz. Eczacıbaşı VitrA'da oynamak, böyle bir takımda olmaktan çok gurur duyuyorum" diye konuştu.

3. kupa

Haberin Devamı

Turuncu-beyazlı takım, CEV Denizbank Şampiyonlar Ligi'nde elde ettiği büyük başarının ardından, Dünya Kulüpler Şampiyonası Kupası'nı da müzesine getirdi.

1999'da Avrupa Kupa Galipleri Kupası ile Türkiye'ye voleybolda ilk Avrupa Şampiyonluk Kupası'nı getiren Eczacıbaşı VitrA, uluslararası arenada tarihindeki 3. kupayı kazandı. Turuncu-beyazlı ekibin Avrupa arenasında 2. ve 3.'lükleri de bulunuyor.

İlk şampiyonluğu

Eczacıbaşı, ev sahibi olduğu ve Dörtlü Final'i Bursa'da düzenlenen 1999 Kupa Galipleri Kupası mücadelesinde çıktığı 7 maçını da kazanarak şampiyon oldu.

Finalde İtalya'nın Cermagica Reggio Emilia takımıın 3-1 yenen turuncu-beyazlı takım, Türkiye'ye kulüpler bazında ilk Avrupa şampiyonluğu sevincini yaşatmıştı.

Haberin Devamı

Bu yıl CEV Denizbank Şampiyonlar Ligi'nde finalde İtalya'nın Unendo Yamamay takımını 3-0 yenen Eczacıbaşı VitrA, Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda da Rus ekip Dinamo Krasnodar karşısında kupayı elde etti.

Davutoğlu'ndan kutlama

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Eczacıbaşı Spor Kulübü Başkanı Faruk Eczacıbaşı'yı telefonla arayarak, takımın başarısı dolayısıyla tebrik etti.

BAKMADAN GEÇME!