Eczacı Gülersoy mezarı başında anıldı

Güncelleme Tarihi:

Eczacı Gülersoy mezarı başında anıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2017 16:28

Eczacı Gülersoy mezarı başında anıldı

Haberin Devamı

MANİSA'da 38 yıl önce öldürülen eczacı Neşe Gülersoy, Şehzadeler İlçesi Çatal Mezarlığı'ndaki mezarı başında 29. Bölge Manisa Eczacılar Odası ve CHP'liler tarafından anıldı.

Manisa'da 27 Haziran 1979 tarihinde kendi eczanesinde genç yaşta öldürülen eczacı Neşe Gülersoy, mezarı başında düzenlene törenle 29. Bölge Manisa Eczacılar Odası ve CHP'liler tarafından anıldı. Törene CHP Manisa İl Başkanı Halil Tokul, 29. Bölge Manisa Eczacı Odası Burçin Kurtuluş, İzmir ve Manisa'dan eczacılar ile birlikte CHP'liler katıldı. Anma töreninde konuşan 29. Bölge  Manisa Eczacı Odası Başkanı Burçin Kurtuluş, "Kısacık ömrüne neler sığdırdığına bakınca kaybımızın ne kadar büyük olduğunu daha iyi anlıyoruz. Çağdaş, demokrat, kalbi insan sevgisi ile dolu, içten, samimi, adı gibi neşeli olan Neşe Gülersoy, siyasi olarak farklı görüşte olduğu eczacı Cemil Çöllü'nün öldürülmesinden duyduğu üzüntüyle kınama yazısını kaleme alırken eczanesinde vurularak öldürüldü. Manisa'da eczanelerde yaşanan sorunlar karşısında dönemin oda başkanı Işık Boyacıgiller ile birlikte kooperatifçilik hareketini başlattı. Neşe Gülersoy ve 30 arkadaşı Manisa'da ilk ilaç temin kooperatifini kurdular. Bugünlerimize büyük katkısı olan yarınlarımız için umut olan kooperatiflerimiz için kendilerini minnetle anıyoruz. Mesleki birlikteliğin, örgütlülüğün önemini, bilincini bizlere aşılayan, yolumuza ışık tutan Neşe ablamızı saygı, minnet ve özlemle anıyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından anma törenine katılan oda üyesi eczacılar, yakınları ve CHP'liler, merhumenin mezarı başına karanfiller bıraktı.   

İlker KILIÇASLAN/MANİSA,(DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!